Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Απαιτούν να καθαρίσουν τα σχολεία από συμμορίες των εγκληματιών φασιστών


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές, εργαζόμενοι, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τη δολοφονική δράση των φασιστών στα σχολεία.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες, έξω απ' τα σχολεία ναζί και χρυσαυγίτες» και «Το αίμα μαθητή δε θα ξεχαστεί, έξω απ' τα σχολεία φασίστες και ναζί», ενώ εκπρόσωπος των φοιτητών διάβασε το ψήφισμα της κινητοποίησης, το οποίο παρέδωσε αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων στον γγ του υπουργείου.

 Να ξεριζωθούν τα φασιστοειδή από τα σχολεία, η κυβέρνηση έχει ευθύνη και δεν μπορεί να τηρεί ίσες αποστάσεις τόνισε ο Γιάννης Κουρμούλης μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ σε παρέμβαση του στην ΕΡΤ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου φορείς και σωματεία της Θεσσαλονίκης απαιτούν να καθαρίσουν τα σχολεία από φασιστικές εγκληματικές συμμορίες. βίντεο

Το ψήφισμα της κινητοποίησης

«Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά και στα σχολεία!

Να αναλάβει τώρα η κυβέρνηση τις ευθύνες της! Να καθαρίσει τις συμμορίες των εγκληματιών φασιστών από τα σχολεία!

Οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μία βδομάδα τώρα σε σχολεία της πόλης, όπου φασιστικές και ναζιστικές ομάδες μετατρέπουν σε "ορμητήρια" τα σχολεία, τρομοκρατούν και χτυπούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρελαύνουν σαν τάγματα εφόδου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για όσα εξελίσσονται μία βδομάδα τώρα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Είναι ολοφάνερο ότι εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο από τις συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες, με τις πλάτες διαφόρων κύκλων και μηχανισμών και την ανοχή της κυβέρνησης.

Αντί το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να καταδικάσουν τα φασιστοειδή, που "σουλατσάρουν" ανενόχλητα στα σχολεία με ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια, προβαίνει σε απαράδεκτους συμψηφισμούς, ουσιαστικά ταυτίζει τους αγώνες των νέων ενάντια στον φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία και μέσω αυτού του συμψηφισμού τελικά τους αθωώνει. Αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι που τους δίνει "αέρα στα πανιά" πέντε μέρες τώρα.

Την ίδια ώρα απαγορεύει την είσοδο στα σχολεία εκλεγμένων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και γονιών, δημοτικών συμβούλων, ακόμα και γονιών που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί τρέμουν για την ασφάλειά τους. Ενώ παράλληλα προσπαθεί να δείξει την πυγμή της στους εκπαιδευτικούς βγάζοντας παράνομη την απεργία-αποχή που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους, γιατί θέλουν να βάλουν φρένο στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και διεκδικούν ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της εξασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

 ....


Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη στις 9 Οκτώβρη
 

«Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον!»

Πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη με σύνθημα: «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

1 σχόλιο:

  1. ....Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η ιστορία που ακολούθησε, τόσο στη διεθνή σκηνή με τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών, την ΕΕ και το Ευρώ, την οικονομική κρίση και το προσφυγικό ζήτημα, το ξεπούλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, αλλά και με την αλλαγή στάσης των κομμουνιστών, το σταμάτημα της αντιιμπεριαλιστικής δράσης, την παύση του πατριωτικού λόγου ως – δήθεν – φασιστικού, την αποξένωση του λόγου με την καθημερινότητα που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής, από την άλλη, μας οδήγησαν σήμερα σε αυτό που είχε πει ο Γκράμσι – αν δεν κάνω λάθος – «όπου δεν περνάει ο κομμουνισμός περνάει ο φασισμός»Αντί να τον συσπειρώσουν για τα άμεσα, τα καθημερινά, «τα μικρά» πράματα που κάνουν κόλαση τη ζωή μας, του λένε για τις αντιφάσεις του ιμπεριαλισμού στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα οι μεν, και του μιλάνε κινέζικα, ενώ προσπαθούν να τον εκστασιάσουν με τον Όλαφ Σολτς, τον γερο-Μπάιντεν , οι δε.

    Η Σταυρούπολη σήμερα μας δείχνει ότι είναι ανάγκη πρώτα και κύρια ως κομμουνιστές να κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να παραδεχτούμε ότι, μέχρι τώρα, «αλλού βαρούν τα τύμπανα κι αλλού χορεύει η νύφη», ήταν η πολιτική μας οξυδέρκεια.https://www.kordatos.org/gia-ta-epeisodia-sti-stavroupoli/............. Οπορτουνιστικά κουραφέξαλα με το κιλό απο το δίδυμο αδελφάκι του φασισμού για τον εγκλωβισμό του λαού στον Καπιταλισμό. Η Ανατροπή του Σοσιαλισμού σε ΕΣΣΔ και Αν.Ευρώπη έγινε απο την οπορτουνιστική 5η φάλαγγα την περίοδο 1953 1991 με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Εχουμε Καπιταλισμό απο το 1830https://www.902.gr/eidisi/politiki/235055/1821-i-epanastasi-kai-oi-aparhes-toy-ellinikoy-astikoy-kratoys που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882https://cognoscoteam.gr/1882-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/ στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Κοινωνική συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό σημαίνει Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και ο λαός τσακίζει το φασισμό μαζί με το δίδυμο αδελφάκι του τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων. Οποιος νομίζει οτι θα εγκλωβίσει τους Κομμουνιστές στον Καπιταλισμό με τον μπαμπούλα του φασισμού είναι μακριά νυχτωμένος να αλλάξει πλευρό γιατί πιάστηκε και μάλιστα μέρες ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 που ο λαός αν και είχε τα όπλα στα χέρια εγκλωβισμένος στον καπιταλισμό απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ οδηγήθηκε στην σφαγή. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου