Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

«Εκτός Συμφωνίας Γαλλίας - Ελλάδας οι ΑΟΖ» διευκρινίζει το γαλλικό υπουργείο Αμυνας


Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, χρεοκοπούν τα παραμύθια που τη συνοδεύουν και διακινούν όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία περί «εγγύησης» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και «θωράκισης από την τουρκική επιθετικότητα», από τις συμφωνίες και «κολιγιές» των αστικών τάξεων. 

Ετσι, ερωτώμενο σχετικά από το ευρωπαϊκό δίκτυο EURACTIV, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας σε γραπτή δήλωση του διευκρινίζει πως το άρθρο 2 της συμφωνίας περί της αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής δεν περιλαμβάνει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), σημειώνοντας όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα πως αυτή αφορά την «περίπτωση επίθεσης κατά της επικράτειας Ελλάδας και Γαλλίας» και πως «η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (γνωστή ως Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ), της οποίας Γαλλία και Ελλάδα αποτελούν μέρη».

Η σχετική αποκαλυπτική διευκρίνιση έρχεται και μετά την αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων τις προηγούμενες μέρες κυρίως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για το αν διασφαλίστηκαν τάχα ικανά «ανταλλάγματα» για τη μετατροπή της χώρας και σε γαλλική βάση και για την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Σαχέλ στην οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Μια άθλια αντιπαράθεση που είχε ως στόχο να «εμπεδώσει» στο λαό ότι μπορεί να περιμένει και θετικά από τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες.

 

1 σχόλιο:

  1. ....Ωστόσο η Κίνα βρίσκεται σε διαφορετική φάση ανάπτυξης της οικονομίας, έχει γερά θεμέλια που οικοδομήθηκαν συστηματικά τα τελευταία 70 χρόνια. Διαθέτει ένα εξαιρετικά δυναμικό παρεμβατικό κράτος, που σχεδιάζει και δεν τα αφήνει όλα ελεύθερα στους θυελλώδεις ανέμους της αγοράς.https://www.kordatos.org/odigise-tigri-makria-bouno/.... Οτι είναι οι ΗΠΑ ακριβώς το ίδιο είναι και η Κίνα όπως και η Ρωσία τρεις χώρες επικεφαλής στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα και ανταγωνίζονται όπως όλες για την συνεχή βελτίωση της θέσης τους. Το ίδιο ισχύει για κάθε χώρα όπως και την Ελλάδα. Ελευθερη αγορά και καπιταλισμός υπάρχει και στην Κίνα άσχετα με το ότι την οικονομία την ελέγχει το αστικό κράτος που είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Ο Κύριος Καλτσώνης σαν ..τίμιος οπορτουνιστης διαλέγει την Ιμπεριαλιστική Κίνα. Αυτός είναι πάντα ο οπορτουνισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου