Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

To 902.gr στους χώρους δουλειάς: Λιμάνι του Πειραιά


Το portal 902.gr εγκαινιάζει, σειρά εκπομπών με τίτλο «Το 902.gr στους χώρους δουλειάς».

Πρώτος σταθμός είναι το λιμάνι του Πειραιά, εκεί όπου δόθηκε και δίνεται ο μεγάλος αγώνας των λιμενεργάτων. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με ένα εργοδοτικό έγκλημα, τον θάνατο του Δημήτρη Δαγκλή εν ώρα εργασίας, και ξεδιπλώθηκε σε μία σκληρή απεργιακή μάχη που έβγαλε νικητές τους λιμενεργάτες.

Γι' αυτή τη μάχη, αλλά και τις συνθήκες δουλειάς στο λιμάνι και τη συνέχεια του αγώνα των λιμενεργατών συζητάμε με λιμενεργάτες - μέλη της διοίκησης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά).

 25/10. Ο Δημήτρης Δαγκλής σκοτώνεται εν ώρα δουλειάς στο λιμάνι του Πειραιά, στις προβλήτες της COSCO. Ακολουθεί ένας πολυήμερος απεργιακός, νικηφόρος αγώνας των συναδέλφων του με αιτήματα για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων. - Ποιες συνθήκες οδήγησαν στο εργοδοτικό έγκλημα; - Τι μέτρα ασφαλείας υπήρχαν; - Τι έκαναν οι κυβερνήσεις απέναντι στις διαρκείς κινητοποιήσεις των εργατών, από το 2014, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους; - Πως οργανώθηκε ο 7ημερος απεργιακός αγώνας; - Πώς ο αγώνας τους πέρασε τα σύνορα και έσπασε την "ομερτά" όλων των αστικών μέσων ενημέρωσης; - Τι μπορεί να κάνει ένα σωματείο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς; - Πως συνεχίζουν τον αγώνα οι εργάτες στο λιμάνι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου