Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Μειώσεις… πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από την κυβέρνηση για μερίδα συνταξιούχων


Νέες μειώσεις στις συντάξεις
μερίδας χαμηλοσυνταξιούχων φέρνει το νέο έτος με απόφαση της κυβέρνησης, καθώς, με εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου, εφαρμόζοντας τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται η Εθνική Σύνταξη και περιορίζεται έως του ποσού των 384 ευρώ, αν ο συνταξιούχος έχει πολλαπλά δικαιώματα, δηλαδή λαμβάνει για παράδειγμα Αναπηρική Σύνταξη και Σύνταξη Χηρείας.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν από 1η Γενάρη του 2022 την Εθνική Σύνταξη που απορρέει από το ένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα (Αναπηρική Σύνταξη) αλλά θα χάνουν το ποσοστό του 70% αν είναι ταυτόχρονα και δικαιούχος χηρείας.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«...όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης».

Ερωτηθείς για το νέο χτύπημα των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάϊ, υπεραμύνθηκε της απόφασης, λέγοντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νόμο Κατρούγκαλου, αναδεικνύοντας έτσι ότι η κυβέρνηση χέρι - χέρι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εισήγαγε τη συγκεκριμένη νομοθεσία, βυθίζουν ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια και την ανέχεια τους απόμαχους της εργασίας, εν μέσω μάλιστα του κύματος ανατιμήσεων στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.imerodromos.gr/pandimia-ektos-elegchoy-egklimatikes-kyvernitikes-eythynes-40-460-nea-kroysmata-76-akoma-nekroi-627-oi-diasolinomenoi/ Το ξέπλυμα των εγκλημάτων της ...πασοκάρας... δεν πιάνει. Οτι γίνεται εδώ με την κακιά ...δεξιά... ακριβώς το ίδιο γίνεται σε ΤΣΕΧΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΙΣΠΑΝΙΑ με αριστερές κυβερνήσεις που συμμετέχουν και ...Κ.Κ. Ντροπή να πουλάτε οπορτουνιστικό χόρτο στο λαό. Είναι ο Καπιταλισμός ΗΛΙΘΙΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου