Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Νέα στοιχεία για τη δράση των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε εκδήλωση του ΚΚΕ


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Όλο και περισσότερα στοιχεία προστίθενται για τις φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή να επιτεθούν σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια, στο Δημαρχείο Φυλής, η οποία αφορούσε την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο. Η ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση και σημείωσε ότι «οι φασιστικές επιθέσεις δε θα περάσουν! Τους φασίστες μπορεί να τους αντιμετωπίσει ο οργανωμένος λαός». 

Μία φασιστική ομάδα επιχείρησε λίγη ώρα πριν την εκδήλωση να κατεβάσει τις σημαίες του Κόμματος που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Επίσης, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν παροχή νερού, με στόχο να βρέξουν τον κόσμο που προσέρχονταν στην εκδήλωση. Ήταν προκλητικοί και συνεχώς απειλούσαν και έβριζαν όσους παρευρίσκονταν ή προσέρχονταν στην εκδήλωση, εκτοξεύοντας αντικομμουνιστικό οχετό.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν επίσημα στην Αστυνομία από τις 5.20 το απόγευμα, δηλαδή 40 λεπτά πριν την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης. Παρ' όλα αυτά, οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο, έμειναν για λίγο και αποχώρησαν, ενώ γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη ομάδα παρέμενε στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, συνεχίζοντας να προκαλεί και να απειλεί.

Λίγες ώρες μετά την προσπάθειά τους, τα φασιστοειδή διέδιδαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τις έφαγαν» και ισχυρίζονταν ότι δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια, τη στιγμή που οι ίδιοι ήταν που μάζευαν ξύλα και πέτρες για να επιτεθούν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Πέρα από αυτά που διαδίδονται, το κύριο ζήτημα είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα προσπάθησε να παρεμποδίσει κόσμο να συμμετάσχει σε μια δημόσια ανακοινωμένη εκδήλωση του ΚΚΕ. Εκ των υστέρων, εμφανίζονται ως «ανήλικοι» και «ανυποψίαστοι», ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική φασιστικών ομάδων, που ψαρεύουν υποστηρικτές στα «θολά νερά», μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας των Άνω Λιοσίων.

Για το περιστατικό έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων και ώρα με την ώρα προστίθενται νέα στοιχεία στην υπόθεση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου