Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Με αποφασιστικότητα διεκδίκησαν για δουλειά με δικαιώματα


Με αποφασιστικότητα και αγωνιστικές παρεμβάσεις οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier, έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ) έδωσαν σήμερα τη μάχη της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας τους που συνεχίζεται και την Πέμπτη, ενάντια στην ενοικιαζόμενη εργασία, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα.

Με τον αγώνα τους και τις κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της απεργίας από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier υποχρέωσαν τη διοίκηση των ΕΛΤΑ όπως και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να τους δεχτούν θέτοντας τα αιτήματά τους και παράλληλα σταμάτησαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει η διοίκηση των ΕΛΤΑ χρησιμοποιώντας ταξί.

Σε αυτά ακριβώς τα ζητήματα, όπως και στη σημασία του οργανωμένου αγώνα στάθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία τους στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τη διευθύντρια του υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά. Η αντιπροσωπεία κάλεσε σε ένταση του αγώνα και σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και στην απεργία της Πέμπτης και στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί, με προσυγκέντρωση στις 7 π.μ. στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier στη Λένορμαν και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην έδρα των ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier στην Αγία Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση η εκπρόσωπος του υπουργείου προσπάθησε να αποποιηθεί τις πολιτικές ευθύνες του υπουργείου λέγοντας ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι αυτή που αποφασίζει για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία απάντησε ότι αποτελεί ζήτημα πολιτικής ευθύνης και της σημερινής, αλλά και των κυβερνήσεων διαχρονικά. Επίσης η εκπρόσωπος του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα τους απαντήσει άμεσα για τα αιτήματα τα οποία κατέθεσαν.

Οι απεργοί έφτασαν στο υπουργείο με μοτοπορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Διοίκησης των ΕΛΤΑ.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ Courier πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Διοίκησης των ΕΛΤΑ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας τους. (Δείτε εδώ video)

Έφτασαν με μοτοπορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από το χώρο της προσυγκέντρωσης στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων στο Ρουφ.

Κάτω από την ανυποχώρητη στάση τους, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ στον οποίο έθεσαν τα αιτήματά τους. Ζήτησαν επίσης συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ. 

Στην καταγγελία ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ χρησιμοποίησε και πάλι απεργοσπαστικό μηχανισμό, αξιοποιώντας αυτήν τη φορά μέχρι και ταξί για την παράδοση δεμάτων, προχώρησε μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ. 

Σημείωσε επίσης ότι το καθεστώς της «ενοικίασης» επικρατεί και στον ΟΤΕ, όπου απασχολεί 3.500 εργαζόμενους με αυτό το καθεστώς. Επισήμανε ότι η «ενοικίαση εργαζομένων» εντάσσεται σε μια συνολικότερη πολιτική η οποία με αγώνες πρέπει να ανατραπεί. 

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΓ του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και των Σωματείων ΠΑΣΕ «Wind» και ACS.

Νωρίς το πρωί έγινε προσυγκέντρωση στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων ΚΔΔ Ρουφ (Δωρίδος 5).

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, μεταξύ αυτών και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και άλλοι μαζικοί φορείς, δίνοντας δύναμη για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Εκτός από την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, το ΣΕΤΤΑ απαιτεί ανάμεσα σε άλλα: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους (μόνιμοι, αορίστου, ορισμένου, ενοικίασης) και κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα. Σταθερό χρόνο εργασίας, 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Οριοθέτηση συγκεκριμένου τομέα για κάθε εργαζόμενο. Παροχή ατομικών μέσων προστασίας. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

 

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου