Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα» η νέα δικαιολογία


«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα», η νέου τύπου δικαιολογία που εμφάνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προφανώς για να καλύψει τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και τις ολοφάνερες ελλείψεις στο σχεδιασμό πυροπροστασίας με αποτέλεσμα να είναι πολυήμερες οι πυρκαγιές με καταστροφικά αποτελέσματα.

Είμαστε ενώπιον «νέου τύπου ακραίων φαινομένων» απάντησε σε ερώτηση γιατί καίει επί 4 μέρες η πυρκαγιά στα Βίλλια όταν υπάρχει άπνοια, δεν υπάρχει καύσωνας και δεν υπάρχει δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά. Αναγκάστηκε ωστόσο να παραδεχθεί ότι για δεκαετίες δεν έγιναν παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν διότι είναι ολοφάνερη η απουσία δασικών δρόμων και αντιπυρικών εκτάσεων.

Σε ερώτηση ποια συγκεκριμένα είναι τα λάθη που έχει αναγνωρίσει η κυβέρνηση και αν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού ο Μιχάλης Χρυσοχο̈́ιδης απάντησε ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης με τις πυρκαγιές.

Για την πανδημία έγινε για πολλοστή φορά επίκληση στην ατομική ευθύνη με τον Γ. Οικονόμου να δηλώνει πως απαιτείται «η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» καλώντας όσους επιστρέφουν από διακοπές να κάνουν τεστ. 

Για το Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος προσφύγων έδειξε προς την Τουρκία και δήλωσε ότι «είναι σε εγρήγορση οι δυνάμεις αποτροπής για να μην υπάρξει εργαλειοποίηση του οποιουδήποτε ζητήματος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου