Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ με τον Γενικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας


Με τον Μεχμέτ Ερτσετίν, Γενικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, την Τρίτη 21 Δεκέμβρη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Ζαχαρίας Ντελακρούζ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ και στελέχη της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ, όπως και στελέχη του Γραφείου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και φοιτητικά στελέχη από την οργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή πείρας από την παρέμβαση των δύο Οργανώσεων από τον περασμένο Ιούλη (στην 30η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚ και της ΚΝ Τουρκίας) ως σήμερα, στα διάφορα τμήματα της νεολαίας (νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές) στις δύο χώρες και συμφωνήθηκαν κοινοί στόχοι και δράσεις συντονισμού των δύο Οργανώσεων για το 2022.

Ο Μ. Ερτσετίν ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία, με την σημαντική υποτίμηση της τουρκικής λίρας, και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και οι νέοι εργατικής – λαϊκής καταγωγής είναι που πληρώνουν ξανά «τα σπασμένα», αφού μέσα σε λίγους μήνες έχουν χάσει περίπου το 50% της αγοραστικής τους δύναμης. Σημείωσε ακόμη, ότι τόσο το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, όσο και οι προτάσεις των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εργοδοτικών ενώσεων, δε λύνουν κανένα από τα πιεστικά προβλήματα για τον τουρκικό λαό, όλες οι συνταγές που εμφανίζονται ως «φάρμακο» και λύση, γρήγορα αποδεικνύονται «δηλητήριο» για το λαό, ρίχνουν συνεχώς την τιμή της εργατικής δύναμης, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των τουρκικών μονοπωλίων.

Ανέφερε ακόμη, ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες και παρά την καταστολή και τον περιορισμό λαϊκών ελευθεριών που και στην Τουρκία η κυβέρνηση εφαρμόζει στο όνομα της πανδημίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και η Νεολαία του, κατορθώνουν να πρωτοστατούν στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες της περιόδου, να οργανώνουν πυρήνες αντίστασης μέσα στο εργατικό κίνημα, να διευρύνουν την πολιτική επιρροή τους σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Να αντιπαλεύουν σταθερά την πολιτική της κυβέρνησης, να αναδεικνύουν την στρατηγική της σύγκλιση με τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, να αναδεικνύουν τον ταξικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που εμφανίζονται τελευταία, ειδικά από αυτά τα κόμματα, ως «σύμμαχοι» που θα σώσουν τον τουρκικό λαό από τα δεινά του. Να πρωτοστατούν στην οργάνωση της αλληλεγγύης ανάμεσα στα σωματεία στο εργατικό κίνημα, ανάμεσα σε επιτροπές σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων που είναι χιλιάδες στην Τουρκία, την έκφραση συμπαράστασης τμημάτων του τουρκικού λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, στην εγκληματική διαχείρισή της από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και στα αντεργατικά μέτρα που λαμβάνει για λογαριασμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αναφέρθηκε στην πλούσια πείρα που αντλούν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα, από τους αγώνες των εργατών της COSCO, των ντελιβεράδων της e-food, από τη μαζική πολιτική πάλη, τις προσπάθειες του ΚΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκούς ανθρώπους. Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάσταση του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος στη χώρα μας, στην πάλη που αναπτύσσεται ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.      

Οι δύο αντιπροσωπείες κατέληξαν σε σχέδιο ανάπτυξης και συντονισμού της κοινής πάλης ΚΝΕ και ΚΝ Τουρκίας μέσα στο 2022, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Κοινές πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ταυτόχρονη ένταξη Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ (18 Φλεβάρη 1952) και στις δύο χώρες, ανταλλαγή αντιπροσωπειών στις κατασκηνώσεις των δύο Οργανώσεων το καλοκαίρι, διοργάνωση θεματικών συναντήσεων για την καλύτερη ανταλλαγή πείρας με στόχο την ενδυνάμωση των δύο ΚΝ.  

«Δυνατή ΚΝ σε κάθε χώρα, η μεγαλύτερη συμβολή στον κοινό αγώνα»

 

Σε σύσκεψη με φίλους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας από πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης, μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η συζήτηση ήταν πλούσια με τους φοιτητές να απευθύνουν ερωτήματα όπως πχ για την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα, για το φαινόμενο “brain drain” που δείχνει το τελευταίο διάστημα να ενισχύεται στην Τουρκία και λόγω της οικονομικής κατάστασης, για τη ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή σε Ελλάδα και Τουρκία και ειδικότερα για την παρέμβαση του ΝΑΤΟ σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών.

Ο ομιλητής έδωσε απαντήσεις στα παραπάνω και άλλα ερωτήματα, ενώ κλείνοντας την παρέμβασή του σημείωσε: «Η ύπαρξη, ανάπτυξη και ενδυνάμωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας, δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα σε κάθε χώρα, είναι και η μεγαλύτερη συμβολή στον κοινό αγώνα των κομμουνιστών όλου του κόσμου, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για την σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμηση της νέας κοινωνίας. Κάντε το βήμα, οργανωθείτε στην Κομμουνιστική Νεολαία, γίνετε μέρος της Ιστορίας, συνεχιστές του 1871, του 1917, πρωτοπόροι στις μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις που θα συγκλονίσουν τον 21ο αιώνα. Γιατί σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ίδιος ο εχθρός, ο καπιταλισμός: Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου