Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ


Την ώρα που η πανδημία θερίζει και ο λαός συνεχίζει να θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρούς, η κυβέρνηση αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τη στήριξή της στην πολιτική που ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοεργολάβους, την πλήρη ταύτισή της με την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Από τη μια μπουκώνει με πακτωλό εκατομμυρίων όσους εκμεταλλεύονται τη διαχείριση των υπερδομών – φυλακών στα νησιά κι από την άλλη αποφεύγει να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΟΔΥ.

Η ίδια τακτική που ακολουθεί με την υποχρηματοδοτούμενη δημόσια υγεία κουμπώνει και στο προσφυγικό, όπου ούτε οι ξεριζωμένοι δεν έχουν την απαιτούμενη Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη,αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ούτε και οι εργαζόμενοι εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τιτάνιο έργο τους.

Συμβάσεις που λήγουν, μισθοί που δεν έχουν αποπληρωθεί στο σύνολό τουςκαι εντατικοποιημένη δουλειά,υποδομές που στενάζουν από ελλείψεις, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η προσήλωση στη γραμμή όσων φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αύξηση της εκμετάλλευσης, τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Η στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΟΔΥγια την Τρίτη 28 Δεκέμβρη, από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ., πρέπει να στηριχτεί από όλο το εργατικό κίνημα, από κάθε εργαζόμενο που αντιλαμβάνεταιότι δεν έχει να χωρίσει τίποταμε πρόσφυγες και μετανάστες, αφού ο εχθρός ήταν και είναι κοινός. Απέναντι σε όλους μας είναι κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι μηχανισμοί τους που σπέρνουν τον όλεθρο.

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, να δημιουργηθούν και να στηριχτούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι υποδομές που θα εξασφαλίσουν ασφαλείςχώρουςδιαμονής, υγείακαι εκπαίδευση για όλες τις οικογένειες των προσφύγων.

 Στάση εργασίας σήμερα για τις ελλείψεις στον Οργανισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου