Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

«Ατομική ευθύνη» και ανακύκλωση της ίδιας «συνταγής» ενόψει της μετάλλαξης «Όμικρον»


Η ανακύκλωση των ίδιων μέτρων που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως η επικίνδυνη λογική της «ατομικής ευθύνης» είναι το μοναδικό «σχέδιο προστασίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει της επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον».

Τα «νέα» περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Γενάρη, προφανώς για να μην διαταραχθεί η «αγορά». Η αιτιολογία από την πλευρά του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη που έκανε τις ανακοινώσεις είναι ότι η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά, θα μετέφερε τη διασκέδαση σε σπίτια, προκαλώντας έτσι μεγαλύτερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε από τις 3 έως και τις 16 Γενάρη όπου και θα επανεξεταστούν, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εργαζόμενους στους χώρους εστίασης, προτείνοντας τη χρήση της πρώτης, σε μία στιγμή φυσικά όπου η αισχροκέρδια έχει κάνει την εμφάνισή της.

Παράλληλα, τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση θα έχουν ωράριο μέχρι τις 12, με τραπέζια των έξι ατόμων, χωρίς ορθίους και με μετρικές αποστάσεις (αλλά και με απειλή για απαγόρευση της μουσικής σε περίπτωση που παρατηρηθούν παρανομίες) ενώ στα γήπεδα το ποσοστό των θεατών θα φτάνει το 10% της χωρητικότητας με με ανώτατο τα 1.000 άτομα.

Επίσης ανακοίνωσε πως η τηλεργασία επανέρχεται σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως το 50% και με κυλιόμενο ωράριο ενώ οι επισκέπτες σε ΜΦΗ θα πρέπει να έχουν PCR 48 ωρών.

 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου