Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Κατάργηση ΦΠΑ, αυξήσεις μισθών και διαγραφή χρεών για να ανακουφιστεί ο λαός


Τις προτάσεις του ΚΚΕ για συγκεκριμένα άμεσα μέτρα παρουσίασε στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού παρουσίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας χτες στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή» και την ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ «Για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών - μελών, ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς».

Ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε ανάμεσα σε άλλα:

«Καμία πολιτική δύναμη, ούτε αυτές που πίνουν νερό στο όνομα του καπιταλισμού ούτε αυτές που στο όνομα του εφικτού ενσωματώθηκαν στο σύστημα, έχει σήμερα σχέδιο που έστω σε μια προοπτική μπορεί να ικανοποιήσει τις ελάχιστες, θα έλεγα εγώ, λαϊκές ανάγκες. Το ΚΚΕ όμως έχει σχέδιο. Απαντά και στο σήμερα, απαντά και για την προοπτική».

Και κατέθεσε συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που προβλέπουν:

- Την κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

- Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η σταθερή δουλειά.

- Διαγραφή των χρεών σε εφορίες, σε τράπεζες, μείωση της φορολογίας στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, να επανέλθει το αφορολόγητο, για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, την πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής με ελάχιστες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από θεομηνίες, πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές.

Οπως ανέφερε, αυτά τα απλά και αυτονόητα η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα τα παραπέμπουν στο ποτέ, για να μη θίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Και συμπλήρωσε: «Ο αγώνας του σήμερα σηματοδοτεί τις κατακτήσεις του μέλλοντος για μια πιο δίκαιη κοινωνία», επισήμανε. «Και εμείς το λέμε καθαρά ότι το μέλλον και η προοπτική είναι ο σοσιαλισμός, είναι ο κομμουνισμός. Εκεί βέβαια δεν θα ικανοποιηθούν μόνο οι στοιχειώδεις ανάγκες του λαού, αλλά θα υπάρξει μια πραγματική λύτρωση των λαϊκών δυνάμεων. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ένα πράγμα, να πάρει την απόφαση αυτός ο λαός και να γκρεμίσει το παλιό σάπιο σύστημα, το οποίο ζει. Να πάρει την εξουσία, τα κλειδιά της οικονομίας και να μετατρέψει τον σφετεριζόμενο παραγόμενο πλούτο και τα μέσα παραγωγής σε κοινωνική ιδιοκτησία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας. Συνεπώς, ο σοσιαλισμός είναι μια επείγουσα και ρεαλιστική κοινωνική αναγκαιότητα, είναι για το σήμερα».

Στη διάρκεια της συζήτησης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπάθησαν να πείσουν ότι με την «υγιή επιχειρηματικότητα» και «τους κανόνες στον ανταγωνισμό» θα μπορεί ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται και η ελευθερία δράσης του κεφαλαίου και το λαϊκό εισόδημα. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, προχωρώντας παραπέρα και θέλοντας να απαντήσει στις προτάσεις του ΚΚΕ, έπλεξε και το εγκώμιο του καπιταλισμού και πρόσθεσε πως «τα προβλήματα που έχει και με τη φτώχεια και με τις αδικίες και με όλα», «τι να κάνουμε, κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο». Ανέφερε μάλιστα ότι αυτή την περίοδο «έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς», ευκαιρία που, όπως είπε, «μας την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η διακυβέρνησή του». «Η επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών αποτυπώθηκε στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το Ελληνικό, την FRAPORT, το υπερταμείο, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ως κυβέρνηση όλα αυτά που έβριζε, ότι έκανε καλές σχέσεις και με τους Αμερικάνους».

Αυτό που ενόχλησε τον Αδ. Γεωργιάδη ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος ανέφερε ότι ο καπιταλισμός ούτε στη Δευτέρα Παρουσία δεν μπορεί να καλύψει βασικές λαϊκές ανάγκες μιας απλής λαϊκής οικογένειας, όπως είναι μία σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, δωρεάν Υγεία και μόρφωση, πολιτισμό και αθλητισμό, ανθρώπινο περιβάλλον και ειρήνη, για να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου