Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Αλληλεγγύη στο λαό του Καζακστάν


 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό του Καζακστάν που κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή αγωνίζεται ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα.

Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, η εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας για τα κέρδη των λίγων, έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς, που βλέπουν το κόστος ζωής να αυξάνεται καθημερινά με τραγικές συνέπειες.

Στην Ελλάδα είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο φτωχών ανθρώπων να πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με απαρχαιωμένα μέσα καθώς το αυξημένο κόστος πετρελαίου και φυσικού αερίου τα κάνει απρόσιτα στα φτωχότερα στρώματα.

Οι λαοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους δεν είναι «τρομοκράτες». Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση των απεργιών, οι διώξεις αγωνιστών εργαζομένων είναι η απάντηση των Κυβερνήσεων για να αναχαιτίσουν την διογκούμενη οργή και αγανάκτηση των λαών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό του Καζακστάν και στο δίκαιο αγώνα του για καλυτέρευση του βιοτικού του επιπέδου, ενάντια στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια, για δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

7 σχόλια:

  1. https://iskra.gr/bloomberg-%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b6/ Τα καρακόλια του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2484-i-epanastasi-stin-kina Ο Μανιαδάκης Καλαματιανός για την Ιμπεριαλιστική Κίνα. ...ΑΞΙΟΣ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ...Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, εκτός από τεράστια απειλή για την υγεία, εκτυλίσσεται πλέον σε μια απροκάλυπτη επιδρομή για τη λεηλασία εισοδημάτων και δικαιωμάτων, με ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο. Η εικόνα που διαμορφώνεται αναδεικνύει την ανάγκη ρήξεων με το καπιταλιστικό μοντέλο, για να ζήσει ο λαός. Με άμεσο αποφασιστικό αγώνα και ένα συνολικό σχέδιο ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, που θα στοχεύει απευθείας στην «καρδιά του κτήνους». Χωρίς αυταπάτες και εκλογική αναμονή, όπως ουσιαστικά προτρέπουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στη λογική του «θα λογαριαστούμε τότε». Για να γίνουν ξανά οι αγώνες επικίνδυνοι για το σύστημα και νικηφόροι για τις ανάγκες του λαού.https://prin.gr/2022/01/gymna-nosokomeia/ .... Οπορτουνιστικά παραμύθια και κουραφέξαλα απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ για ...ανθρώπινο... καπιταλισμό ξεπλένοντας τα εγκλήματα της ...πασοκάρας και των υπόλοιπων αριστερών κυβερνήσεων σε ΤΣΕΧΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα απο όλα αυτά. Η Μοναδική λύση είναι η συμπόρευση με του Κομμουνιστές στην Κοινωνική Συμμαχία σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση να εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τρεις μείζονες ιμπεριαλισμοί παίζουν στην πλάτη του λαού του Καζακστάν: Αμερικανοί, Ρώσοι και Κινέζοι.
    Αλλά, κοντά σε αυτούς...
    Χτυπήθηκε η Τουρκία στο Καζακστάν!
    και...
    ...Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, οι τουρκικές δημοκρατίες απαλλάχθηκαν από τον σοβιετικό ιμπεριαλισμό...

    Οπως έλεγε η γιαγιά μου, "μάθανε πως &@μι&μαστε και πλακώσαν κι οι Τουρκόγυφτοι"!

    Τι αξίζει να παρατηρήσουμε εδώ:
    1. Την (προς το παρόν) σύμπνοια των τριών "μεγάλων" απέναντι σε μιαν εξέλιξη, που, όπως φαίνεται μέχρι τούτη την ώρα, μάλλον δεν την περίμεναν σε τέτοιαν ένταση. Ο μεν αμερικάνος συνιστά "αυτοσυγκράτηση" (προφανώς εννοεί τους ρώσους), ο ρώσος καταγγέλλει αόριστα "υποκίνηση" χωρίς να ξεκαθαρίζει από ποιούς (ενώ δικά του υποβολιμαία δημοσιεύματα στοχοποιούν σε πρώτη φάση τον τούρκο), προφανώς για να δικαιολογήσει την επέμβασή του, ο δε κινέζος (..."κομμουνιστής" αυτός...) συγχαίρει τον Τοκάγιεφ για ..."την συνετή αντιμετώπιση"!
    2. O "ριγμένος" της υπόθεσης τούρκος, αναγκαστικά προσπαθεί, ανεπισήμως, με ανευθυνοϋπεύθυνα δημοσιεύματα της "Γενί Σαφάκ", να συσπειρώσει το δικό του πόπολο (που επίσης "τάχει πάρει") ενώ παράλληλα επιχειρεί να προσεταιριστεί τη "Δύση" προσφέροντας τις υπηρεσίες του σαν ανάχωμα στον Ρώσο.
    Χαοτικό ιμπεριαλιστικό κουβάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Η εμφάνιση του διηπειρωτικού πυραύλου έκανε παρελθόν το σχετικό στρατηγικό άτρωτο των ΗΠΑ. Αλλαξε ο στρατηγικός συσχετισμός δύναμης, προς όφελος του σοσιαλιστικού στρατοπέδου» (Α. Γκρομίκο - Μπ. Πονομαριόφ στο: «Η ιστορία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ»). Οι εξελίξεις διέψευσαν με τραγικότητα αυτές τις εκτιμήσεις (στη φωτογραφία συγκρότημα πυραύλων «S300»)
    Το Κόμμα μας μελετά την Ιστορία, τόσο τη δική του, όσο και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ξεκινά από την αφετηρία πως οι κομμουνιστές, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, πρέπει με κριτική ματιά να μελετήσουν την Ιστορία (και αυτή των διεθνών σχέσεων του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους), για να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κινήματος. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε ορισμένα από αυτά, που βέβαια δεν ήταν κάποια λάθη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ, αλλά θεωρητικά λάθη ή λάθη στις εκτιμήσεις του ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης, που στη συνέχεια επηρέασαν και την εξωτερική πολιτική της ΕΣΣΔ.

    «Ειρηνική συνύπαρξη» και διαίρεση των αστικών δυνάμεων

    Το ΚΚΕ, μετά από μελέτη της Ιστορίας της ΕΣΣΔ, έχει εκτιμήσει πως «η γραμμή της "ειρηνικής συνύπαρξης", όπως αναπτύχθηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, ως ένα βαθμό στο 19ο (Οκτώβρης 1952) και κυρίως στο 20ό Συνέδριο του KKΣE (1956), αναγνώριζε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και επιθετικότητα για τις ΗΠΑ και την Αγγλία, για ορισμένα τμήματα της αστικής τάξης και των αντίστοιχων πολιτικών δυνάμεων στα δυτικοευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη, όχι όμως ως σύμφυτο στοιχείο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού. Eτσι επέτρεψε την καλλιέργεια ουτοπικών αντιλήψεων ότι είναι δυνατόν ο ιμπεριαλισμός να αποδεχθεί μακροπρόθεσμα τη συμβίωση με δυνάμεις που έσπασαν την παγκόσμια κυριαρχία του»1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φράγμα Ασουάν κατασκευάστηκε από το Σύμφωνο Οικονομικής Αλληλοβοήθειας. Σε πολλές περιπτώσεις η βιομηχανική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών στηρίχτηκε από τις επωφελείς οικονομικές τους σχέσεις με την ΕΣΣΔ και άλλες χώρες του ΣΟΑ. Ωστόσο αυτή η ανάπτυξη συνεπαγόταν και ενίσχυση των εγχώριων αστικών δυνάμεων
      Βεβαίως, είναι άλλο πράγμα το καθήκον που από την αρχή έμπαινε στη σοβιετική διπλωματία, να αξιοποιήσει κάθε «χαραμάδα», κάθε «ρήγμα», κάθε αντίθεση ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με στόχο να επωφεληθεί η ΕΣΣΔ από αυτές και να ενισχυθεί, κι άλλο ο θεωρητικός «διαχωρισμός των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε φιλειρηνικά και φιλοπόλεμα»2.

      Οι εξελίξεις έδειξαν πως κι εκείνες οι αστικές δυνάμεις που εμφανίζονταν ως «φιλειρηνικές» και «δημοκρατικές» δεν δίστασαν να πραγματοποιήσουν εξίσου μεγάλα εγκλήματα σε βάρος των λαών, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων τους και την εξουσία τους. Η πραγματικότητα έδειξε πως ο ιμπεριαλισμός - σύμφυτο στοιχείο του οποίου είναι και ο πόλεμος - χρησιμοποιεί τις διακρατικές συμφωνίες κατά το δοκούν και δεν πρέπει να υπάρχουν στους λαούς αυταπάτες για τις δήθεν «ειρηνικές» προθέσεις του. Εξακολουθούν να είναι επίκαιρες οι θέσεις του Λένιν: «Τα συνθήματα του πασιφισμού, του διεθνούς αφοπλισμού στις συνθήκες του καπιταλισμού, των δικαστηρίων διαιτησίας κ.τ.λ. δεν είναι μόνο αντιδραστική ουτοπία, αλλά και αποτελούν ανοιχτή εξαπάτηση των εργαζομένων, που αποσκοπεί στον αφοπλισμό του προλεταριάτου και στην απόσπασή του από το καθήκον του αφοπλισμού των εκμεταλλευτών. Μόνο η προλεταριακή, η κομμουνιστική επανάσταση μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα από το αδιέξοδο που δημιούργησε ο ιμπεριαλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Οποιες κι αν είναι οι δυσκολίες της επανάστασης και οι πιθανές προσωρινές αποτυχίες της, ή τα κύματα της αντεπανάστασης, η τελική νίκη του προλεταριάτου είναι αναπόφευκτη» 3.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9533994 Η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση που έστρωσε το δρόμο σε όλο αυτό το χάος. 1953 1991 ΟΒΕΡ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου