Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Λαγοί


 Ανάμεσα στους πολλούς που τοποθετήθηκαν δημόσια στη συζήτηση για τους όρους επανέναρξης των μαθημάτων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ήταν και ο «πολύς» Στέφανος Μάνος. 

Με ανάρτησή του την περασμένη βδομάδα, ισχυρίστηκε ότι δεν θα πρέπει να είναι η κυβέρνηση αυτή που θα αποφασίζει για τα σχολεία, αλλά ο κάθε διευθυντής για το δικό του, με βάση κάποιες γενικές παραμέτρους που θα ορίζει το υπουργείο. 

Κατά τον ίδιο τρόπο προτείνει να παίρνονται οι αποφάσεις και για άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα! Μέσα στην ...τούρλα της πανδημίας, εμφανίζονται ορισμένοι γραφικοί λαγοί για να υποδείξουν την πλήρη αυτονόμηση των σχολείων ως το «φάρμακο διά πάσαν νόσον», ακόμα και στα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών!

Με τέτοιες «συνταγές», που δεν απέχουν πολύ από τους σχεδιασμούς της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την «αυτοτέλεια της σχολικής μονάδας», επιχειρούν να απαλλάξουν το κράτος από κάθε ευθύνη, μετακυλίοντας το βάρος και το κόστος λειτουργίας των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και γονείς, σε βάρος των μορφωτικών και άλλων αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου