Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Αγώνας, Τόλμη, Αντοχή


Αφήνουμε πίσω μας μια γεμάτη από γεγονότα χρονιά. Αυτό που φάνηκε περίτρανα, και γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθεί στο σκίτσο, είναι πως μόνο ο λαός ήταν και είναι σε θέση να σώσει τον λαό. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, ο λαός συνολικά συνέχισε τη μάχη με την πανδημία, έδωσε μάχη με τις φωτιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, για να σώσει τη ζωή και το βιος του. Καμία κυβέρνηση, κανένα αστικό κόμμα δεν ήταν εκεί για τις πραγματικές ανάγκες του.

Ο λαός, βέβαια, οργανώθηκε και διεκδίκησε, αξιοποιώντας και την πείρα του, μην κάνοντας πίσω από τα δίκαια αιτήματά του. Στο σκίτσο αποτυπώνεται πως μέσα στον αγώνα «ανθίζει» η ζωή, πως ο ίδιος ο λαός, ο εργαζόμενος, μην περιμένοντας σωτήρες, όσο πληγωμένος και αν βγαίνει από μια καταστροφή, είναι αυτός που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές ρίχνεται στη μάχη. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής, ώστε να υψωθεί και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Καλή αγωνιστική χρονιά, με τις σύγχρονες ανάγκες μας στο προσκήνιο, για την ανατροπή!

Δημήτρης Λάγιος, Στρατιώτης Μηχανικού

 Η ζωή στα στρατόπεδα: Ανταποκρίσεις, Γνώμες και Σχόλια

1 σχόλιο:

  1. Εν τω μεταξύ, κρώζουν τα γεράκια του πολέμου:
    Είμαστε έτοιμοι για ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη!
    Αν σας βαστάει, κοπρίτες, κάντε το! Για να σας πάρει ο διάολος, και τους δυό "αντιμαχόμενους", με πρώτους εσάς του ΝΑΤΟ, που σέρνετε το χορό των επεκτατισμών!
    Οχι στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ!
    Να διαλυθούν οι στρατιωτικοί συνασπισμοί!
    Οχι στις προφάσεις για να μακελέψετε τους λαούς ξαναμοιράζοντας τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου