Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η κυβέρνηση επιφυλάσσει ακρίβεια και ηλεκτροσόκ στο λαό και 11 δις ευρώ στο κεφάλαιο


Την πολιτική της κυβέρνησης που για τον λαό επιφυλάσσει ακρίβεια και ηλεκτροσόκ για το λαό, και στο μεγάλο κεφάλαιο δίνει 11 δις ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου που ψήφισε στη Βουλή, κατήγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Kontra».

Αναφέρθηκε ακόμα στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ από τη σημερινή κυβέρνηση, με την απόλυση και την έξωση των εργαζομένων για να την παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στόχευση που εξυπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Χαρακτήρισε πρόκληση τη στάση της κυβέρνησης που ισχυριζόταν ότι η εκκαθάριση είναι η μόνη λύση για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και σήμερα, τους απολύει (!) τονίζοντας πως εξ' αρχής επιδίωξή της ήταν η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας χωρίς  τα "βαρίδια" όπως θεωρεί τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. 

Οι εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι σε βάρος των εργαζομένων, η μείωση των μισθών, η απαξίωση των εργατικών δικαιωμάτων είναι τα χαρακτηριστικά της εργασιακής ζούγκλας, προσθέτοντας ότι αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι σήμερα τρεις στους 10 εργαζόμενους να αμείβονται με μέσο μισθό 406 ευρώ μεικτά, ενώ το 2021 το 50% των προσλήψεων ήταν ημιαπασχόληση με μισούς μισθούς και μειωμένα δικαιώματα. 

Για την πανδημία, κατήγγειλε τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα για τη χαλάρωση των όποιων μέτρων καθώς και τις ευθύνες όλων των κυβερνώντων για την υποβάθμιση ακόμη και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου