Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Στον κόμβο της Νίκαιας έφτασαν τα τρακτέρ - Κλούβες ΜΑΤ τοποθέτησε η κυβέρνηση


Στον κόμβο της Νίκαιας έφτασαν αγρότες με τα τρακτέρ από περιοχές της Θεσσαλίας. 

Πρόκειται για το κομβόι των αγροτών που ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από την Ιτέα Καρδίτσας και τους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στα Φάρσαλα.


Τον αυταρχισμό επιστρατεύει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών. 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε τους δρόμους που οδηγούν στον κόμβο της Νίκαιας, εμποδίζοντας τους αγρότες με τα τρακτέρ τους να προσεγγίσουν στο σημείο.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης επικαλέστηκε τη «νομιμότητα» και τη «μη διατάραξη της οικονομικής δραστηριότητας» της χώρας. 

Αποδεικνύεται ξανά ότι το κράτος είναι ικανό για καταστολή και ανίκανο να προστατεύει τον λαό, όπως φάνηκε και στην Αττική Οδό, απάντησαν εκπρόσωποι των αγροτών.


Να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ
απαιτούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς κλούβες της αστυνομίας έχουν κλείσει τους δρόμους που οδηγούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας μεταξύ άλλων δήλωσε «πως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πόσο εχθρικό για τις ανάγκες του λαού είναι το κράτος, αφού πρόκειται για το ίδιο κράτος που είναι ανίκανο να τον προστατεύσει από φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες και χιόνια, όπως φάνηκε πρόσφατα στην Αθήνα και αλλού, ενώ είναι ικανότατο στην καταστολή των λαϊκών αγώνων».

Ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας δήλωσε ότι «νόμιμο για τους αγρότες και το λαό είναι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και όταν παλεύουμε για αυτά δεν μπορεί τίποτα και κανείς να μας σταματήσει».

Τα τρακτέρ έφτασαν με κομβόι από την Καρδίτσα και από τη Φάρσαλα. Ωστόσο, λίγο πριν τον κόμβο της Νίκαιας, αστυνομικές κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο για την εθνικό οδό. 

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου