Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Απαιτείται άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην Ουκρανία απαιτείται, γιατί «όσο μπαίνεις στον λάκκο των λεόντων τόσο περισσότερες απώλειες θα έχεις», τόνισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM 94,3».

Όπως σημείωσε, οι εξελίξεις αυτές είναι απόρροια της διάλυσης της ΕΣΣΔ και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης με τη συγκρότηση καπιταλιστικών κρατών που συμμετέχουν στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των δρόμων Ενέργειας, του ορυκτού πλούτου.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο Ελ. Βαγενάς, στην εποχή του μονοπωλιακού καπιταλισμού μονοπωλιακοί όμιλοι παλεύουν για το πώς θα μοιραστεί η πίτα και έχουν στο πλευρό τους ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ενώ οι λαοί πληρώνουν τις απώλειες.

Σχετικά με την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει, καθώς από τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που υπάρχουν στη χώρα περνάνε στρατεύματα και πυρομαχικά, σηκώνονται αεροσκάφη. Ακόμα, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην περικύκλωση της Ρωσίας με τις περιπολίες που εκτελεί στον εναέριο χώρο πάνω από τα Βαλκάνια και με την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Συνεπώς, η Ελλάδα όχι μόνο είναι εφαλτήριο πολεμικών ενεργειών, αλλά στοχοποιείται κιόλας σε περίπτωση αντιποίνων, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε εργαλείο πολέμου των ΝΑΤΟικών.

Γι’ αυτό, τόνισε, απαιτείται άμεσα απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς, κλείσιμο των βάσεων, να μη σταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης στο εξωτερικό και απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου