Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ο ύμνος της ΕΠΟΝ


Στις 23 Φλεβάρη 1943, σε ένα μικρό σπίτι, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας 3 στους Αμπελόκηπους, ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η θρυλική ΕΠΟΝ, η μεγαλύτερη νεολαιίστικη οργάνωση της χώρας.

Η δράση της, οι αγώνες της, το αίμα που έχυσαν οι νεολαίοι ήρωές της έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας. Στα σπλάχνα της ανδρώθηκαν χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. 

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΟΠΛΑ ΔΣΕ

 ΕΠΟΝ 

Α’ Συνέδριο της ΕΠΟΝ 

23/2/1978 - Μικρό χρονικό: ... Και η Αθήνα έγινε πράσινη!

1 σχόλιο:

  1. Χρειαζόταν ΚΚΕ με στρατηγικό στόχο το Σοσιαλισμό και εργαλείο του αγώνα τη γραμμή ΕΑΜ και ΕΠΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σοσιαλφασισμός που θα ένωνε το λαό σε ταξική βάση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο θα εξασφάλιζε την αυτοτέλεια ΚΚΕ και ΟΚΝΕ... κάνοντας όσους ελιγμούς χρειαζόταν θα αντιμετώπιζε τάγματα και οργανώσεις γέφυρα ΕΔΕΣ ΕΚΚΑ ενιαία με στόχο το τσάκισμα τους και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα διεκδικούσε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με το συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικός. Ο Λαός σφαγιάστηκε επειδή υπήρχαν ...στάδια.... και η επανάσταση του 1821 ήταν ...ανολοκλήρωτη.... Μάρτυρες ΗΡΩΕΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου