Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Στο στόμα... του λύκου

 


Στο στόμα...

«Η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος θωρακίζει περαιτέρω τη χώρα μας από εξωτερικές απειλές και ως προς αυτό είναι ενδεικτική η ρητή αναφορά, στο προοίμιο της Συμφωνίας, σε αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας σε περίπτωση επίθεσης ή απειλής επίθεσης».

Αυτά απαντάει ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας, σε ερώτηση που του γίνεται για την «Ελληνοαμερικανική Στρατηγική Συμφωνία», η οποία μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, «σπέρνοντας» βάσεις σε όλη τη χώρα. Προκύπτει όμως η εξής απορία: Από ποια ακριβώς «εξωτερική απειλή» διασφαλίζει τον λαό η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία; Αν υποθέσουμε ότι ο Δένδιας αναφέρεται στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, τότε είναι βέβαιο ότι αυτή η Συμφωνία, περισσότερο χώνει την Ελλάδα «στο στόμα του λύκου» και εκθέτει τον λαό στο πολεμικό σφαγείο, παρά τον προστατεύει. Γιατί όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις της Ρωσίας, η μετατροπή της Ελλάδας σε βάση εφόρμησης για την περικύκλωσή της είναι αυτή που μετατρέπει τη χώρα σε στόχο και απειλεί τον λαό.

... του λύκου

Αν πάλι ο Δένδιας εννοεί την Τουρκία, εδώ γελάνε και οι πέτρες! Γιατί είναι αστείο ακόμα και να πιστεύει κανείς ότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής ανάμεσα σε δύο «συμμάχους» του ΝΑΤΟ - με τα σημερινά δεδομένα - οι ΗΠΑ θα ταχθούν αναφανδόν υπέρ του ενός επειδή έτσι γράφει η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία! Και μόνο τη μέχρι τώρα ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων να δει κανείς, σε συνάρτηση με τον αμερικανοΝΑΤΟικό παράγοντα, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό, μαζί με τη «σύμμαχο» Τουρκία, είναι αυτή που εκθέτει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, στο όνομα της «συνοχής» του ΝΑΤΟ, για να μπορεί να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές Κίνα και Ρωσία. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, στη δημιουργία «γκρίζων ζωνών», ή στην κρίση των Ιμίων το 1996, στα σχέδια ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου, όπου δεν αναγνωρίζονται σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα; Ας αφήσουν λοιπόν τα «μα» και «μου» η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, για τα οφέλη από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Τέτοια βλέπει μόνο η αστική τάξη, που αναβαθμίζει τον ρόλο της στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας, βυθίζοντας τον λαό σε πολύ μεγάλους και απρόβλεπτους κινδύνους.

2 σχόλια:

  1. .....Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα και τις μικρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και της υποταγής της χώρας θα περάσει σε νέο επίπεδο και θα αποβεί σε βάρος του ελληνικού λαού. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2885-gia-tin-epikindyni-emploki-tis-elladas-me-tin-apostoli-polemikoy-ylikoy-stin-oukrania......... Οπορτουνιστικές παπάτζες απο τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες. Εχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882 στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.Η αστική τάξη συμμετέχει συνειδητά στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της για την αναβάθμιση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Αυτή την ξινισμένη σούπα των ...σταδίων.... οι λαοί την πλήρωσαν με το αίματος με τον καπιταλισμό να σώζεται... π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.kordatos.org/dhlosi-tou-kk-rwsias/ Ο Οπορτουνισμός πάντα κάτω απο την σημαία του Ιμπεριαλισμού ενώ στην συνέχεια διαστρεβλώνει το τι σημαίνει ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Ο Σοσιαλσωβινισμός σε όλο του το μεγαλείο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου