Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Ο Πούτιν,οι ΗΠΑ,το ΝΑΤΟ & οι νεοναζί του Κιέβου


Αφιερωμένη στις εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν η εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη με τον Σπύρο Σουρμελίδη στο ΚΟΝΤΡΑ (Παρασκευή, 25/2/2022).

Παρακολουθήστε ένα μέρος της παρέμβασης του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

 

5 σχόλια:

  1. ή με το ΚΚΕ ή με τους άλλους

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ !!!
    Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT, o Ρώσος Πρόεδρος έθεσε τους εξής όρους για την αποκλιμάκωση:

    Αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία
    Αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους
    Αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους
    Διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας

    Patrinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους προτείνει μια λογική ενδοϊμπεριαλιστική συμφωνία, "κυρίων" ιμπεριαληστών. Το "αποναζιστικοποίηση" είναι πιασάρικο, πασόκικο θα τώλεγα, για να κάνει ...ζύμωση στους ευρωπαίους "αριστερούς" τύπου Λαφαζάνη κλπ. Είναι, όμως και ασαφές, γιατί άμα το πάρεις κυριολεκτικά, δε θα μείνει κανείς στην Ουκρανία, τουλάχιστον με βάση αυτά, που και ο ίδιος ισχυρίζεται. Ασε, που αφήνει απόξω και όλους τους κρυφοφασίστες, που ξαφνικά φανερώθηκαν με τα γεγονότα, αρχίζοντας από τους δικούς μας Τσιπρονουδούδες κλπ. "δημοκρατικές δυνάμεις", και μέχρι τον εαυτό του τον ίδιο και την ρωσική ολιγαρχική φάρα του.
      Πάντως, η όλη ιστορία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την επιβεβαίωση της μεγάλης αλήθειας, ότι η παλινόρθωση του Καπιταλισμού στη Ρωσία, δηλ. η Αντεπανάσταση, καθόλου σταθερή δεν είναι, τριάντα χρόνια μετά(!). Αυτό προσπαθούν να του εξηγήσουν οι φίλοι του οι δυτικοί εδώ και καιρό, και γι αυτό σφίγγουν και τον κλοιό τριγύρω του. Δεν του έχουν εμπιστοσύνη ότι κουμαντάρει καλά τον ρωσικό λαό σαν καπιταλιστής. Δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Από την άλλη, ο ίδιος, καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να τραβήξει κι άλλο το σκοινί, αν θέλει να μην έχει την τύχη του Γιέλτσιν, κι αυτό προσπαθεί να μεταφέρει στους δυτικούς φίλους του.
      Δε νομίζω, πως θα συνεννοηθούν μακροπρόθεσμα.
      "Είναι η ταξική πάλη, ηλίθιοι!"

      Διαγραφή
  3. Από την ιστορική πείρα του ΕΛΑΣ και συνολικότερα της δεκαετίας 1940-1950, επιβεβαιώθηκε κυρίως ότι δεν υπάρχει ενδιάμεση πολιτική εξουσία ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό, ούτε κάποιο «ειρηνικό πέρασμα» από τον ένα στον άλλο ή φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού.

    Η πάλη των τάξεων είναι αντικειμενική και αυτή είναι που σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης θα οδηγήσει σε εξέγερση για τη σοσιαλιστική εξουσία, με τη συνειδητή δράση της ιδεολογικής – πολιτικής εργατικής πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η άποψη ότι η συμμετοχή ενός Κομμουνιστικού Κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας αποτελεί σκαλοπάτι δήθεν για να προχωρήσει το κίνημα σε πιο προωθημένους στόχους, καταρρίφθηκε από την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του 1944, από την προσπάθειά της να αφοπλίσει τον ΕΛΑΣ, από τις σκληρές μάχες του Δεκέμβρη του 1944 και από το όργιο της αστικής τρομοκρατίας και καταστολής που ακολούθησε........... Αφιερωμένα στους οπορτουνιστές του ημερόδρομου με τις οπορτουνιστικές μπούρδες και παπάτζες τους. Αυτές είναι οι θέσεις του ΚΚΕ αυτές μεταφέρουν στο δημόσιο λόγο τα μέλη του ΚΚΕ και όχι τις προσωπικές τους απόψεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο την ομιλία του σ.Κουτσούμπα στη Λαμία στα 80 χρόνια απο την ίδρυση του ΕΛΑΣ. Η Καλύτερη τιμή στο λαό που θυσιάστηκε στο Απελευθερωτικό Ταξικό πόλεμο αλλά εγκλωβισμένος στον Καπιταλισμό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σφαγιάστηκε λόγω ...σταδίων.... ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου