Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ

 
Στο δρόμο της βαθύτερης εμπλοκής της στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ –που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το λαό- βαδίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Τα Νέα». Υποστηρίζει ότι «μετά την ιδιαίτερα σημαντική υπογραφή της δεύτερης τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ (ΜDCA), η κυρίαρχη προσδοκία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να οικοδομήσουμε περαιτέρω στην αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με έναν παραδοσιακό σύμμαχο». 

Προσθέτει πως η επιδίωξη είναι «να κεφαλαιοποιήσουμε δηλαδή στο μέγιστο τα οφέλη της εν λόγω συμφωνίας υπέρ της χώρας μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στο στόχο της αστικής τάξης της Ελλάδας για αναβάθμιση της προκειμένου για να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στην περιοχή που διακυβεύονται σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά  συμφέροντα. Τα όποια οφέλη δεν αφορούν το λαό που κινδυνεύει να οδηγηθείς το στόμα του λύκου.

Για την Ουκρανία και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δηλώνει πως «ο Ουκρανός ομόλογός μου ζήτησε να μεταφέρω το μήνυμα για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ρωσική πλευρά, με την οποία, ως γνωστόν, διατηρούμε συχνή επαφή.  Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, διατηρώντας, ταυτόχρονα, διαύλους επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκομένους». Προσθέτει ακόμα ότι «δεν πρόκειται  για «τήρηση ισορροπιών». Είναι γνωστό σε ποια Συμμαχία ανήκουμε. Πρόκειται για ουσιαστική επιλογή να συνομιλούμε με όλους, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου».

Για την απόσυρση των ΗΠΑ από τον αγωγό «east med» που τα αστικά κόμματα καλλιεργούσαν ψεύτικες προσδοκίες στο λαό ο Νίκος Δένδιας αρκείται μόνο να δηλώσει πως «το θέμα δεν είναι γεωπολιτικό. Οι εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα αφορούν πρωτίστως στην οικονομική βιωσιμότητα, τις τεχνικές δυνατότητες  του έργου, και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις». Επιπλέον για τις διεργασίες και τις επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ που σχετίζονται και με τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την ΕΕ ο Νίκος Δένδιας αναφέρει πως «δεν έχουμε άλλωστε λόγο να μας προκαλεί ανασφάλεια το ότι συζητά η Τουρκία με εταίρους μας» και πως «δεν ετεροκαθοριζόμαστε με βάση τις συμμαχίες και τις επιδιώξεις της γειτονικής μας χώρας.  Και δεν επιθυμούμε τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την αρχιτεκτονική ασφαλείας της περιοχής μας. Θέλουμε την ένταξη της σ' αυτήν υπό όρους Διεθνούς Δικαίου».

3 σχόλια:

  1. https://www.imerodromos.gr/apo-antikommoynismo-poly-kai-apo-istoria-tipota/ Η Απάντηση του ΚΚΕ με τον σ.Σκολαρίκο είναι εξαιρετική σχετικά με το θέμα. Τι δουλειά έχουν οι οπορτουνιστές του ...ημερόδρομου... με όλα αυτά... Απολύτως καμία τη στιγμή που συνεχίζουν να σερβίρουν τη σαπισμένη γραμμή ...πολιτικών μετώπων και σταδίων.... που εγκλώβισε τον λαό στον καπιταλισμό δεν διεκδίκησε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 και τον οδήγησε δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή σε φυλακές εξορίες εκτελέσεις και εγκλωβισμό στις πόλεις. Σε αυτά πρέπει να απαντήσουν οι οπορτουνιστές του ...ημερόδρομου. Οι Πασοκιές δεν πιάνουν.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.kordatos.org/kypros-neo-vivlio-1931/ Σε ακούω Σεχτάρ σχετικά με το θέμα.... Το ένστικτο μου λέει πως οι Μανιαδάκηδες διαφωνούν με την Κ.Δ το 1931. Περιμένω... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2870-taksiki-diapali-kai-covid-19 Οι Μανιαδάκηδες και όλος ο οπορτουνιστικός συρφετός είναι διαχρονικά το πολυτιμότερο εργαλείο του καπιταλισμού για τον εγκλωβισμό του λαού πολύ πιο χρήσιμο απο τους φασίστες. Το συμφέρον της εργατικής τάξης και του λαού είναι η συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στη κοινωνική συμμαχία σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και αγώνα ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όταν αυτός γίνει να παλέψει κάτω απο την δική του ταξική σημαία υπερασπίζοντας την δική του ταξική πατρίδα αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Αυτά που σερβίρουν οι Μανιαδάκηδες είναι καταστροφή για τον λαό που τα πλήρωσε με το αίμα του την δεκαετία του 1940 εγκλωβίστηκε στον καπιταλισμό απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με το συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και οδηγήθηκε στην σφαγή. Η Εγκληματική γραμμή των Μανιαδάκηδων είναι το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού και δεν δικαιώθηκε ποτέ και πουθενά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου