Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ευχαριστούν τις ελληνικές κυβερνήσεις για την εμπλοκή στο Αφγανιστάν


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

 «Πολύτιμη συμβολή» στην επέμβαση στο Αφγανιστάν αναγνωρίζουν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ που θεωρούν ότι «η ζωτικής σημασίας συνεργασία που θα συνεχισθεί και στο μέλλον» με βάση την στρατηγική εμπλοκής στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ακολούθησαν και ακολουθούν στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τη "συνεισφορά" της Ελλάδας στην Διεθνή Δύναμη Ασφαλείας και Βοήθειας (ISAF - International Security Assistance Force), η οποία αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στην επιστολή του «αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή των περίπου 3300 στελεχών των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρέτησαν, κατά περιόδους, τόσο στην ISAF όσο και μετέπειτα στην Αποστολή "Resolute Support Mission"».

Επίσης, γίνεται ρητή αναφορά ότι «η Ελλάδα αποτελεί σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως η ζωτικής σημασίας συνεργασία που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, στη βάση των κοινών αξιών που διέπουν τις δύο χώρες», όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

1 σχόλιο:

  1. https://www.kordatos.org/presvis-hpa-sto-panteio/ Ο Κύριος Καλτσώνης του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού που είναι ....αντιιμπεριαλιστικός..... Οι ΗΠΑ είναι κακοί εκτός απο την δεκαετία του 40 που ήταν ...αντιφασίστες.... Πιο οπορτουνιστής πεθαίνεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου