Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τα 30 χρόνια από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ


Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ με θέμα: «30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Η απάντηση του ΚΚΕ».

Σε κεντρικά θέματα που δείχνουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ και στην πείρα από τη στρατηγική της που υλοποιήθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη και στην Ελλάδα επικεντρώθηκαν οι παρεμβάσεις που έγιναν στην ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα έγιναν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

- «Πείρα από την πάλη του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες», Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

- «20 χρόνια ευρώ, κέρδη για το κεφάλαιο, μνημόνια διαρκείας για τους λαούς», Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

- «Ο σοσιαλδημοκρατικός μύθος της ΕΕ των λαών», Αντώνης Δαβανέλος, συνδικαλιστής, συνταξιούχος «Ολυμπιακής».

- «Το αντεργατικό πλαίσιο της ΕΕ: Οδηγός για την ανατροπή εργατικών δικαιωμάτων και την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης», Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και του Εργατικού - Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ.

- «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ: Εργαλείο ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς», Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

- «Οι επιπτώσεις του Μάαστριχτ και της ΚΑΠ στους βιοπαλαιστές αγρότες», Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- «Οι αυτοαπασχολούμενοι στις συμπληγάδες της ΕΕ των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού», Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

- «Η ισοτιμία της γυναίκας είναι ασυμβίβαστη με τη στρατηγική της ΕΕ για την "ισότητα των φύλων"», Μαρία Θεοφίλη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της Γυναίκας.

Επίσης είχε προγραμματιστεί η παρέμβαση του Γιώργου Ροΐδη, αντιναυάρχου ΠΝ ε.α. για τα «Συμπεράσματα από την πορεία συρρίκνωσης - ιδιωτικοποίησης της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσα στα δεσμά της ΕΕ». Ωστόσο λόγω προβλήματος υγείας δεν πραγματοποιήθηκε και η ομιλία του καταχωρήθηκε στα πρακτικά της ημερίδας. Οι συμμετέχοντες την ημερίδα του ευχήθηκαν περαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου