Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Συνελήφθησαν δύο στελέχη της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας


Την σύλληψη του Α’ Γραμματέα της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονόνοβιτς και του αδελφού του Αλεξάντερ, από το αντιλαϊκό καθεστώς της Ουκρανίας, καταγγέλλει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών. Οι αντιδραστικές αρχές της Ουκρανίας τους έχουν απευθύνει κατηγορίες για κατασκοπεία και «είναι πιθανό να δολοφονηθούν μέσα στις επόμενες ώρες» σημειώνει η ΠΟΔΝ, για τα δύο στελέχη της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Σε επικοινωνία που είχε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, με οργανώσεις - μέλη της ΠΟΔΝ, τονίστηκε η ανάγκη να καταδικαστεί η σύλληψη των δύο Ουκρανών κομμουνιστών, να απαιτηθεί η άμεση απελευθέρωσή τους. Να ενημερωθούν πλατιά οι νέοι και οι νέες διεθνώς για τις διώξεις αυτές.

Να καταδικαστεί ο αντικομμουνισμός, η επιβολή του ως επίσημη ιδεολογία στην Ουκρανία, οι εγκληματικές διώξεις ενάντια σε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που αντιτάσσονται σε αυτή την κατάσταση που οξύνεται, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

6 σχόλια:

  1. https://iskra.gr/idou-o-oukranikos-fasismos-synelifthi-kai-kindynevei-na-dolofonithei-o-grammateas-kommounistikis-neolaias/ Οτι και να λέει το φερέφωνο του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού η πραγματικότητα είναι εδώ και δικαιώνει τους Κομμουνιστές. Ο Πόλεμος είναι Ιμπεριαλιστικός και είναι το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το 1991 και έχει αφετηρία του 20ο Αντεπαναστατικό συνέδριο του ...ΚΚΣΕ πρώην Μπολσεβίκων το 1956 με δολοφόνο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση η οποία είναι δίδυμο αδερφάκι του Φασισμού του ανοίγει το δρόμο και είναι γνήσια παιδιά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής που υπερασπίζονται με λύσσα. Οι δύο σύντροφοι στην Ουκρανία κινδυνεύουν απο τους καπιταλιστές και έχουν την στήριξη μας. Δεν θα ξεπλυθεί με τίποτα ο οπορτουνισμός απο τα εγκλήματα του. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεχνάμε τους "αριστερους" ξεπλενηδες του ευρωατλαντισμου έως και των νεοναζί στην Ουκρανία. Επίσκεψη Τσιπρα σε Ουκρανία το 2017 ενώ:
    -Είχε επιβληθεί ένα καθεστώς που αναδείχτηκε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την αξιοποίηση ακόμη και φασιστικών-νεοναζιστικων ομάδων.
    -Ήταν σε εξέλιξη νέα αιματοχυσία στο Ντονμπας, με πρωταγωνιστικές ευθύνες του προέδρου Ποροσένκο και της αντιδραστικής του κυβέρνησης.
    -Βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη-παρωδία για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας.
    -Γκρεμίζονταν τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία και οι συνεργάτες των ναζί εκθειάζονται στη νεολαία ως "πατριώτες".
    -Είχαν δημιουργηθεί από το ουκρανικο καθεστώς "μαύρες λίστες" για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και στελέχη του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος, γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς.

    Costas Perdikaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξεχναμε τους αλήτες αντικομμουνιστές

      https://www.consilium.europa.eu/.../the-sibiu-declaration/

      Διαγραφή
  3. Γεμίσαμε, στα ΜΜΕ και στο fb διεθνολόγους, δεν πουλάει πλέον το επιδημιολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος έχει όρεξη, χρόνο και καλή γνώση της γλώσσας, καλό θα ήταν να το μεταφράσει να υπάρχει. Εγώ στο περίπου έβγαλα ένα νόημα. Άρθρο από το Κομουνιστικό Κόμμα Ρωσίας
    https://kprf.ru/dep/gosduma/activities/208962.html

    Σχολιάζει τις μορφές τους πολέμου, τη λάθος διαχείριση της ουκρανικής κατάστασης τα περασμένα χρόνια απ την κυβέρνηση της Ρωσίας, την προσπάθεια ιμπεριαλιστικής καπήλευσης του αγώνα των αυτονομιστών του Ντονμπάς κλπ
    Εν τέλει παίρνει θέση υπέρ του Πούτιν, λέγοντας ότι είναι το λιγότερο κακό.
    ΣΥΡΙΖΑ Ρωσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποδείχθηκε ότι ακόμη και κατά την εκκένωση από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, οι Ουκρανοί δεν είναι ίσοι. Η ουκρανική ελίτ φεύγει από τη χώρα με αστυνομική συνοδεία, προκαλώντας την οργή πολιτών που στέκονται σε ουρές στα σύνορα για μέρες, με παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.
    Φαίνεται ότι τώρα το κύριο καθήκον της αστυνομίας είναι να συνοδεύσει τους πλούσιους Ουκρανούς στην Ευρώπη, αλλά όχι να διατηρήσει την τάξη στις πόλεις, όπου όλοι οι ένοπλοι επιδρομείς και οι ληστές είναι ελεύθεροι να διαπράττουν εγκλήματα, οι μανιακοί και οι εγκληματίες απελευθερώθηκαν από τις φυλακές. Αδειάζουν οι φυλακές στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στο Κραματόρσκ και στο Σλαβιάνσκ.
    Δυστυχώς το fb απαγορεύει την ανάρτηση βίντεο από τις πηγές που δείχνουν την ωμή αλήθεια.

    Ένα ενδεικτικό βίντεο με την "δουλειά" των ουκρανών αστυνομικών.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5279170882128266&id=175499179162154

    Στ. Φιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου