Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Το «ξέπλυμα» της εγκληματικής πολιτικής της Ολμπράιτ

Δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για τον θάνατο της  Ολμπράιτ*: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, η σοφία της θα μας λείψει τρομερά»

 

«Αντίο» στην «ανθρώπινη» Μαντλίν Ολμπράιτ

«Η Μαντλίν Ολμπράιτ ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο άτομο, που έβαζε πάντα τις αξίες πάνω από την πολιτική και αγωνιζόταν μέχρι τέλους για έναν καλύτερο κόσμο. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στενά μαζί της σε πολλές περιπτώσεις και να μοιραστώ τόσες πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια για τα διεθνή ζητηματα. Όχι μόνο ανακάλυψα τα πολύ ανθρώπινα στοιχεία της, αλλά και εκτίμησα πολύ την βαθιά κατανόηση των διεθνών σχέσεων που είχε. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, η σοφία της θα μας λείψει τρομερά» έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου**.


 
 
*Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η Μαντλίν Ολμπράιτ, η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που συνέδεσε το όνομά της με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και τα χιλιάδες θύματα που αυτοί προκάλεσαν, κατά τις 78 μέρες του πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας.  
 
** Γιώργος Α. Παπανδρέου  Πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (8 Φεβρουαρίου 2004 - 18 Μαρτίου 2012) πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς***.  
 
***Τι είναι η Σοσιαλιστική Διεθνής; Αν πιστέψουμε τον Αντρέα Παπανδρέου του 1975, είναι «το μακρύ και βρωμερότερο χέρι του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού»! 
....

Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι η οργάνωση των εκφυλισμένων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των αρχών του 20ού αιώνα.

  • Είναι τα κόμματα αυτά που το 1914 - παρά και ενάντια στις αποφάσεις του Συνεδρίου της Βασιλείας το 1912 - τάχθηκαν υπέρ του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, συμπαρατάχτηκαν με τις αστικές τάξεις των χωρών της Ευρώπης, έσυραν τους λαούς της Ευρώπης στον πιο φονικό πόλεμο που γνώρισε μέχρι τότε η ανθρωπότητα, πρωτοστάτησαν σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, προδίδοντας την υπόθεση του σοσιαλισμού.
  • Είναι τα κόμματα που μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο πρωτοστάτησαν στο τσάκισμα των λαϊκών εξεγέρσεων και των προλεταριακών επαναστάσεων που συντάραξαν την Ευρώπη. Είναι οι κύριοι οργανωτές της αντεπανάστασης, αυτοί που στη Γερμανία δολοφόνησαν την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμπκνεχτ, αυτοί που στην Ουγγαρία υπονόμευσαν την επανάσταση μέσα από τις αγκάλες της Αντάντ.
  • Είναι τα κόμματα αυτά που κουβαλούν το άγος των ιστορικών τους ευθυνών που οδήγησαν στο ναζισμό. Στη Γερμανία, αφού πρώτα εξόντωσαν τους ηγέτες της επανάστασης, άνοιξαν με τη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» το δρόμο στον Χίτλερ και αρνήθηκαν ακόμα και την ύστατη στιγμή το κάλεσμα των κομμουνιστών για γενική απεργία ενάντια στους ναζί. Ηταν αυτοί οι σοσιαλδημοκράτες που στη Σουηδία συμμάχησαν ανοιχτά με τον Χίτλερ.
  • Είναι τα κόμματα της σοσιαλιστικής φλυαρίας και της εργατοκαπηλείας, που πουλούν σαν πολιτικό τους εφόδιο το μεταπολεμικό «κράτος πρόνοιας» που εφ' ενός οφείλεται στους αγώνες της εργατικής τάξης της Ευρώπης και στην πίεση που ασκούσε στον καπιταλισμό το σύστημα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και που αφετέρου είναι αυτά τα κόμματα, τα σοσιαλδημοκρατικά, που σήμερα το κατεδαφίζουν.
  • Είναι η σοσιαλδημοκρατική Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Γκι Μολέ, γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που υπήρξε η πιο κτηνώδης απέναντι στον αλγερινό λαό. Είναι αυτοί, οι σοσιαλδημοκράτες, που βομβάρδιζαν μαζί με τον Ιντεν τη διώρυγα του Σουέζ το 1956. Για το ποια είναι η προσφορά της σοσιαλδημοκρατίας και ο ρόλος της ως σωσίβιο του καπιταλισμού δεν έχει παρά να δει κανείς το ρόλο της στην Πορτογαλία, κατά την «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» "Ρ"
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου