Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Oι ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν δύο νεαρούς Παλαιστίνιους


ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 17 και 23 ετών, σκοτώθηκαν «από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής οι οποίες διεξήγαγαν επιδρομή στην περιοχή της Τζενίν», πρόσθεσε το υπουργείο, το οποίο ανέφερε ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την εισβολή, 14 από τους οποίους πυροβολήθηκαν, με τρεις να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της λογικής της «συλλογικής τιμωρίας», οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στη Δυτική Όχθη από την Τετάρτη, μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Μπνέι Μπρακ, προάστιο του Τελ Αβίβ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι. Ο δράστης αυτής της επίθεσης ήταν ένας νεαρός Παλαιστίνιος που καταγόταν από το Γιααμπάντ, ένα χωριό κοντά στη Τζενίν.

Μάρτυρες είπαν ότι οι κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις εφόδου, οι οποίες άνοιξαν πυρ και δακρυγόνα κατά των Παλαιστινίων. Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δακρυγόνα έπεσαν κοντά και στο κρατικό νοσοκομείο Τζενίν, με τα τοξικά αέρια να φτάνουν και στην ΜΕΘ, προκαλώντας πανικό.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, στρατιώτες εισέβαλαν και στο σπίτι του δράστη, στο Γιααμπάντ, ξυλοκοπώντας τους συγγενείς και τους γείτονές του και προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στο οίκημα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες και μέλη της συνοριοφυλακής «πραγματοποίησαν επιχείρηση» σήμερα το πρωί σε περιοχή της Τζενίν για να συλλάβουν «υπόπτους».

Ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια της επιχείρησης ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών «που απάντησαν ανοίγοντας πυρ» και πρόσθεσε ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου