Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

«Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση»


Πρεμιέρα έκανε το νέο ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση», το οποίο προβάλλεται καθημερινά στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, καλωσορίζοντας το κοινό και ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ. Την πρεμιέρα παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Επίσης, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


Σε αυτό το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, 22 αγωνίστριες, πολλές από τις οποίες δεν ζουν πια, καταθέτουν όλα αυτά που έζησαν από τη δεκαετία του 1930 έως το 1949. Μέσα από τις αφηγήσεις των ηλικιωμένων πια γυναικών περνάνε μπροστά στα μάτια του θεατή όλες οι μεγάλες στιγμές αυτών των δύο δεκαετιών, η ζωή των γυναικών τη δεκαετία του '30, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, η ΕΑΜική Αντίσταση, η «λευκή τρομοκρατία», η εποποιία του ΔΣΕ, η αλύγιστη στάση τους στις φυλακές και στις εξορίες.

Ο Λεωνίδας Βαρδαρός, πρωτοπόρος κινηματογραφιστής, πανταχού παρών σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης, συγκέντρωνε το υλικό των συνεντεύξεων ψηφίδα - ψηφίδα μέσα στην πάροδο 30 ετών.

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ:

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Λ. Βαρδαρού .

Παρεμβαίνουν οι ιστορικοί Τασούλα Βερβενιώτη και Λη Σαράφη.

Μοντάζ: Αγγελική Χατζή

Μουσική: Μιχάλης Γούτης

Κάμερα: Ξενοφώντας Βαρδαρός

Ηχος: Αντρέας Γκόβας

Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στην προβολή

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αττικής καλούν στην προβολή της ταινίας «Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση» του Λεωνίδα Βαρδαρού, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Απρίλη στις 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν». Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 6908963843, 6985925739.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου