Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε με τον λαό!


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που συμμετείχαν στην απεργία της 6ης του Απρίλη, τη νεολαία, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έδωσαν το “παρών” στο μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων και των φορέων.

Τα συνθήματα, τα δίκαια αιτήματα ενάντια στην ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους, για αυξήσεις στους μισθούς και πραγματική στήριξη του λαϊκού εισοδήματος ήχησαν από άκρη σε άκρη της πόλης. Ταυτόχρονα,  ακούστηκε δυνατά η φωνή του λαού απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον πόλεμο.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε είσοδος της πορείας των απεργών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου έχει ξεφορτωθεί ΝΑΤΟικό στρατιωτικό υλικό και οχήματα με προορισμό εκτός Ελλάδας. Έτσι καταδικάστηκε έμπρακτα η μετατροπή του λιμανιού σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού και παράλληλα σε μαγνήτη τεράστιων κινδύνων για τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μέτρα-ψίχουλα και τόνους μελάνι προσπαθεί να κρύψει ότι οι αυξήσεις στην Ενέργεια και στα βασικά είδη κατανάλωσης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, του κυνηγητού του μέγιστου κέρδους, της πολιτικής της ενεργειακής μετάβασης. Είναι συνέπεια των μηχανισμών του “χρηματιστηρίου της Ενέργειας”, του “εμπορίου ρύπων” που στηρίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ — ΠΑΣΟΚ. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία δίνει περαιτέρω ώθηση στο ράλι των τιμών που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο.

Η σύνδεση της χώρας με το άρμα του ΝΑΤΟ και η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι στρατηγική επιλογή τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδέεται με τα συμφέροντα της αστικής τάξης που θέλει να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή και μερίδιο από το πλιάτσικο εις βάρος των λαών. Είναι επιζήμια για τον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο (κάθε χρόνο πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ) και επικίνδυνη για τη ζωή του.

Τα χθεσινά γεγονότα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης, τις συλλήψεις, την κράτηση των συλληφθέντων σε άθλιες συνθήκες και τις ανυπόστατες κατηγορίες απέναντί τους δείχνουν ότι η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και η συμμετοχής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς έρχεται μαζί με την ένταση της καταστολής.

Δεν θα τους περάσει! Στις 6 του Απρίλη ο λαός έδειξε τη δύναμή του. Με όπλο την αλληλεγγύη και τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα ο λαός θα επιβάλει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, την απεμπλοκή της χώρας από την ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση, θα απαντήσει στον αυταρχισμό και στην καταστολή, θα ανοίξει δρόμο για την οριστική διέξοδο από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τους πολέμους.

Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε με τον λαό!

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

....


 

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

3 σχόλια:

  1. Οι κομμουνιστές θα γράφουν πάντα την ιστορία από την σωστή πλευρά της αγωνιζόμενοι για το δίκιο των λαών, και σήμερα καταγράφεται άλλη μια λαμπρή σελίδα που δικαιώνει το κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ!

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ακριβώς τα λες ΔΣΕ 103 χρόνια αγώνες και θυσία μέσα στη λαίλαπα του καπιταλισμού σε όλους του τις μορφές με οπορτουνιστικό η φασιστικό πρόσωπο. Τα τελευταία 31 χρόνια είναι εκπληκτικά. Αν δεν είχαμε ξεκαθαρίσει με την σαπίλα... σήμερα θα είμαστε με το Ρώσικο Ιμπεριαλισμό.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/diethni/2903-polemos-stin-oukrania Κοίτα το κατάντημα του και βγάλε συμπέρασμα με τον ΑΘΛΙΟ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Μήνυμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες από Βόρειο Ατλαντικό
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/292000/minyma-symparastasis-stoys-syllifthentes-apo-voreio-atlantiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου