Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Όλοι στους δρόμους και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς


Σταθμό στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα - κοροϊδία, στην προσπάθεια να δυναμώσει το μέτωπο της διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς, Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του στον λαό, αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Με σύνθημα «Ελπίδα η πάλη των λαών», τα συνδικάτα σε όλη την χώρα ετοιμάζονται να γιορτάσουν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά, με μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις την Κυριακή 1η Μάη, για να σταλεί μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση.

Την Κυριακή 1η Μάη έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η συγκεκριμένη απόφαση καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους που δουλεύουν τη συγκεκριμένη μέρα ώστε να απεργήσουν. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν την Κυριακή και τα καράβια όλων των κατηγοριών. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ οργανώνουν τη συμμετοχή στην απεργία και καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις από Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι. (Διαβάστε παρακάτω)

Για τη συγκέντρωση της Αθήνας έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα το συγκρότημα «Υπεραστικοί» θα παρουσιάσει δικά τους τραγούδια αφιερωμένα στους αγώνες των εργαζομένων. Επίσης ορχήστρα αποτελούμενη από μουσικούς - μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου θα παρουσιάσει ένα αντιπολεμικό τραγούδι.

Νωρίτερα την 1η Μάη θα γίνει κατάθεση στεφάνου από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 8.30 π.μ. στο ΕΜΠ (Πατησίων). Επίσης κατάθεση στεφάνου θα γίνει στις 9 π.μ. στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

ΠΑΜΕ: Ελπίδα η πάλη των λαών

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες» τονίζει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!».

Παράλληλα το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας ξεριζωμένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο, να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, μαζί με τα συνδικάτα.

«Σήμερα η νεολαία, οι φοιτητές και φοιτήτριες, στο πλάι των εργαζομένων, δυναμώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους», σημειώνει στο κάλεσμά του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

«Την Πρωτομαγιά συνεχίζουμε δυναμικά αγωνιστικά για τις ανάγκες μας, με όλο τον λαό!», αναφέρει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έχουν επίσης καλέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ), η Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

«Τιμάμε την 1η Μάη δυναμώνοντας τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας», υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ.

«Το σύνθημα του φετινού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς «Ελπίδα η πάλη των λαών» πρέπει να αντηχήσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας, να γίνει συνείδηση του κάθε εργάτη, του κάθε εργαζόμενου, των ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων, νοικοκυρών, που στη συνέχεια θα το κάνουν πράξη, ώσπου να ανατραπεί αυτή η ολέθρια πολιτική», αναφέρει, μεταξύ άλλων η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καλώντας την Κυριακή, 1η Μάη, στις 10.30 στο Σύνταγμα.

Την Εργατική Πρωτομαγιά, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, τιμά η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

«Αγωνιστικό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα την Κυριακή 1 Μάη», απευθύνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ).

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Πλούσια δράση καθημερινά

Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με περιοδείες, εκδηλώσεις, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες, τα Εργατικά Σωματεία σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την προετοιμασία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων.

Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου προχωρά σε περιοδείες σε επιχειρήσεις του κλάδου σήμερα σε Περιστέρι και Κορωπί και αύριο σε Μενίδι και Λιόσια. Σε συσκέψεις με τους εργαζόμενους στα αμαξοστάσια στην Πέτρου Ράλλη σήμερα, και στον Πειραιά αύριο, προχωρά η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής θα κάνει περιοδεία στο αεροδρόμιο αύριο. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα κάνει περιοδείες σήμερα στο εργοστάσιο μεταλλικής συσκευασίας «ΕΛΣΑ» και αύριο στη σοκολατοβιομηχανία «ΙΟΝ».

Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, μαζί με επιχειρησιακά σωματεία, περιοδεύει σε τράπεζες και εισπρακτικές. Αντίστοιχα, στον Επισιτισμό - Τουρισμό εξορμήσεις γίνονται σε ξενοδοχεία, εργαζόμενους σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, διανομείς και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών σε συναφείς με τον κλάδο ειδικότητες. Στο Δημόσιο εξορμήσεις γίνονται σε χώρους του ΕΦΕΤ, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΦΚΑ, του ΣΕΠΕ και στην Περιφέρεια Αττικής.

Εξάλλου, σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Παρασκευή 29 Απρίλη από τις 10 π.μ. ως τις 12 μ. και στη συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα μπροστά στην εργατική Πρωτομαγιά καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Το Σάββατο 30 Απρίλη, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου.

Εξάλλου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής προχωρά σε περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου ως εξής: Σε περιοδεία και έκθεση φωτογραφίας από τις 27 έως τις 29/4 στην Boheringer, περιοδεία στις 28/4 στην Hellenica, περιοδεία και έκθεση φωτογραφίας στις 28/4 στην ΠΕΙΦΑΣΥΝ, περιοδεία στις 29/4 στην PROFARM, περιοδεία και έκθεση φωτογραφίας στις 29/4 σε ΣΥΝΦΑ - ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, περιοδεία στις 29/4 στην Pharmathen και περιοδεία, έκθεση φωτογραφίας και προβολή video στις 29/4 στην ΕΛΠΕΝ.

Ακόμα, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, προχωρά σε συσκέψεις με τους εργαζόμενους στα αμαξοστάσια στην Πέτρου Ράλλη, την Πέμπτη 28 Απρίλη, και στον Πειραιά, την Παρασκευή 29 Απρίλη.

Στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 28/4, στις 12 μ., θα γίνει παρέμβαση στη ΔΕΗ της Τσιμισκή (ΧΑΝΘ). Εξάλλου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, προχωρά σε περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου ως εξής: ΣΕΛΦΑΡ στις 28/4 στις 11:30 π.μ., Λiafarm στις 29/4 στις 15:30, Αλτσεχ στις 29/4 στις 8:30. Επίσης, σύσκεψη με εργαζόμενους pharmacell στις 30/4 στις 11 π.μ.. και σύσκεψη στις 30/4 με εργαζόμενους ΣΕΛΦΑΡ στις 18:00.

Στη Λάρισα, σήμερα Πέμπτη, θα γίνουν μαζικές παρεμβάσεις στις συνοικίες της Νεάπολης και της Γιάννουλης, στις 7 μ.μ. (Πλατεία Νεάπολης και Πεζόδρομος μπροστά στο ΚΑΠΗ Γιάννουλης αντίστοιχα), όπου θα προβληθεί βίντεο για την Πρωτομαγιά και θα γίνει μαζική εξόρμηση. Επίσης ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμων Λάρισας προκήρυξε στάση εργασίας, με σκοπό να πραγματοποιηθούν μικρές εκδηλώσεις, σήμερα Πέμπτη, στην Υπηρεσία Πρασίνου, αύριο Παρασκευή (7 π.μ. - 8 π.μ.) στο αμαξοστάσιο και την ίδια μέρα από 12.30 μ.μ. έως 1.30 μ.μ. στο δημαρχείο. Τέλος, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία, ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 1η Μάη θα παρουσιαστεί μουσικό δρώμενο που ετοιμάζεται από το Παράρτημα του ΠΜΣ.

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 30 Απρίλη στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών της πόλης ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Τρίτη 26 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ήδη προχωρά σε «στολισμό» των γειτονιών με πανό.

Τη Δευτέρα 2 Μάη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, στις 7.30 μ.μ., αφιερωμένη στους μετανάστες εργάτες γης, από τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας και Αμαλιάδας και το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας.

Στο Αγρίνιο, το ΕΚ προετοιμάζει εκδήλωση για την ιστορία της Πρωτομαγιάς, το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απρίλη στα γραφεία του και με προβολή ταινίας.

Στην Κεφαλονιά, το ΕΚ προετοιμάζει μουσικοαφηγηματική παράσταση με τίτλο «Ελπίδα η πάλη των λαών», για το Σάββατο 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στον αύλειο χώρο των γραφείων του.

Στην Καρδίτσα την Τετάρτη 27/4 η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ ν. Καρδίτσας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, καλούν σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Τιμώντας την Πρωτομαγιά, το Εργατικό Κέντρο Αρτας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, διοργανώνει από αύριο Παρασκευή 29/4 έως την Κυριακή 15/5 έκθεση εικαστικών έργων του βιβλίου «Farindola, To γράμμα που δεν έφτασε ποτέ», του ζωγράφου Τάκη Βαρελά. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στα δημοτικά διατηρητέα κτίρια της οδού Σκουφά στην πλατεία Αγ. Δημητρίου από της 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και από της 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

Η εκδήλωση αφιερώνεται στους 262 ανθρακωρύχους που θάφτηκαν στο ανθρακωρυχείο Bois De Cazier, στη Marcinelle του Βελγίου στις 8/8/1956 και «στα νέα παιδιά της Άρτας που σκοτώθηκαν σε εργατικά ατυχήματα, ιδιαίτερα για τον Χρήστο Ζορμπά», ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από εργατικό δυστύχημα στη γαλακτοβιομηχανία «Ηπειρος» στις 6/6/2020 και για την υπόθεση εκκρεμεί δίκη την Τρίτη 31 Μάη.

Η έκθεση θα κλείσει με εκδήλωση - παρουσίαση του έργου στην πλατεία Σκουφά, το Σάββατο 14 Μάη στις 8.30 μ.μ., και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Σκαλκώτος, γλύπτης και καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Τάκης Βαρελάς, ζωγράφος και συγγραφέας, και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Αναγνώστου, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δικηγόρος Ευάγγελος Σακέλλιος.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μέχρι στιγμής, για την Κυριακή 1η Μάη, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε:

- Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα

- Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου

- Πειραιάς, στις 11 π.μ., στο Πασαλιμάνι

- Αγρίνιο, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Αίγιο, στις 10.30 π.μ., στην Τρίγωνη πλατεία

- Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο

- Αλιβέρι, στις 10 π.μ., στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου

- Αμαλιάδα, στις 9 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

- Άμφισσα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού

- Άρτα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

- Βέροια, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

- Βόλος, 10 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου

- Γιάννενα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

- Γιαννιτσά, 11 π.μ., στην πλ. ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)

- Γρεβενά, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

- Δράμα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Έδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

- Ελευσίνα, 10 π.μ., στην πλατεία Λαού

- Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., στην παλιά Νομαρχία

- Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

- Ηράκλειο, 10 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας

- Θήβα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Ιθάκη, 11 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Βαθύ)

- Ικαρία, 12 μ., στην πλατεία Χρηστού Ραχών, με προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο στις 11 π.μ.

- Καβάλα, 11.30 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη

- Καλαμάτα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Καρδίτσα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Κάρυστος, 10.30 π.μ., στην πλατεία Καρύστου

- Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από τη νομαρχία

- Κατερίνη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Κέρκυρα, 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο

- Κεφαλονιά, 10.30 π.μ, στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι

- Κιλκίς, 11 π.μ. στην πλ. Ειρήνης

- Κοζάνη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Κομοτηνή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

- Κόρινθος, στις 10.30 π.μ., στα Περιβολάκια

- Κως, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας

- Λαμία, 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας

- Λάρισα, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Λαύριο, 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

- Λευκάδα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Μηνά

- Λήμνος, 10.30 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

- Λέρος, 10.30 π.μ., στον Πλάτανο ( έξω από το δημαρχείο)

- Λιβαδειά: 10.30 πλατεία Εθνικής Αντίστασης

- Λιτόχωρο, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Μεσολόγγι, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

- Μυτιλήνη, 10.30 π.μ. στην πλ. Σαπφούς

- Νάουσα, 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

- Ναύπακτος, 10.30 π.μ., στην πλατεία Κεφαλόβρυσου

- Ναύπλιο, 10.30 π.μ., στην πλατεία Καποδίστρια

- Ξάνθη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Πάτρα, 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

- Πάτμος, 10.30 π.μ., στο Πάτμιον

- Πολύγυρος, 10.30 π.μ., στην πλ. Δημαρχείου

- Πρέβεζα, 10 π.μ., στον Φόρο

- Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., στο παλιό πάρκο

- Πύργος, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Ρέθυμνο, 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο

- Ρόδος, 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου

- Σαλαμίνα, 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων

- Σάμος, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

- Σέρρες, 11 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας

- Σκόπελος, 10 π.μ. στην παραλία

- Σπάρτη, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

- Τρίκαλα, 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

- Τρίπολη, 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού

- Φλώρινα, 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία

- Χαλκίδα, 10 π.μ., στην παραλία (Στρογγυλό)

- Χανιά, 10 π.μ., στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

- Χίος, 10 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου