Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ρώσοι νεοναζί

Η Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία έγινε με πρόσχημα την ύπαρξη φασιστικών νεοναζιστικών ομάδων στην Ουκρανία.

Προσπαθώντας να εμφανίσουν την απαράδεκτη ρωσική εισβολή ξεκομμένη από τον σφοδρό ανταγωνισμό με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που έχει κάνει τον ουκρανικό λαό «σάκο του μποξ», προσπαθούν να κρύψουν - όπως και το 2014 - ότι η αστική τάξη στην Ουκρανία και παντού, δεν διστάζει να στηρίζει νοσταλγούς του Χίτλερ προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα και να υπηρετήσει τους ανταγωνισμούς της, πάντα σε βάρος των λαών.

Νεοναζί υπάρχουν μόνο στην Ουκρανία;

Η απάντηση είναι όχι.

Ρώσοι νεοναζί

Η ομάδα Wagner έχει με επικεφαλής τον Ντμίτρι Ούτκιν, θαυμαστή του Γ Ράιχ.

Ο Ούτκιν και η ομάδα του βρέθηκαν και στην Κριμαία το 2014 αλλά και στο Ντονμπάς.

Wagner

Για την ομάδα Βάγκνερ, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί η φωτογραφία του ιδρυτή της Dmitry Utkin, πρώην μέλους των υπηρεσιών πληροφοριών του Ρωσικού Στρατού (GRU). 

Σε μία γνωστή «σέλφι» του, φαίνεται ότι είναι τέτοια η αγάπη του για τα SS, που έχει φτάσει στο σημείο να κάνει τα εμβλήματα και τα διακριτικά της στολής των SS τατουάζ πάνω στο σώμα του!

O Dmitry Utkin, ιδρυτής της ομάδας Βάγκνερ

Η οργάνωση «Rusich» είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση νεοναζί μισθοφόρων με στενές σχέσεις με την «Wagner»

«Rusich»

Στα σλάβικα «Rusich» σημαίνει ο Ρώσος και η ομάδα αυτή των μισθοφόρων εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014 στην περιοχή του Ντονμπάς. . Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές ήδη πολλές μονάδες «Rusich» έχουν μπει ξανά στην Ουκρανία σε συγκεκριμένα σημεία και διενεργούν σαμποτάζ, κάτι που ίσως να φανερώνει την πρόθεση της Μόσχας να «χτυπήσει» ξανά στα μέρη αυτά.

Ένα από τα πιο γνωστά μέλη των «Rusich» είναι ο Γιαν Πετρόφσκι που ήταν εκπαιδευτής των παραστρατιωτικών αυτών μονάδων και ο οποίος έχει πολεμήσει και στον πόλεμο στη Συρία.

Ύμνος της οργάνωσης είναι ένα εθνικιστικό παραλήρημα που ονομάζουν «Άγριο φίδι» το οποίο σε κάποιον στίχο αναφέρει: «Μόνος σου θα σκοτώσεις το άγριο φίδι που είναι στο Γκνιταχάντε και σε περιμένει αδυσώπητο.»


Δίπλα στους Ρώσους νεοναζί, όμως, υπάρχει και μια ολόκληρη στρατιά νεοναζί ανά την Ευρώπη, που φαίνεται ότι είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Ανακοίνωση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία 

Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

«Στρατός» από λομπίστες και εταιρείες επικοινωνίας «μάχεται» για την εικόνα της

 Οι φασίστες στην Ουκρανία και οι πάτρονές τους 

 Τι; Υπάρχουν ναζί στον ουκρανικό στρατό;

 Ωμή παραδοχή Ζελένσκι για τον φασιστικό χαρακτήρα και τη δράση του Τάγματος Αζόφ

 Ο πόλεμος της προπαγάνδας... και η προπαγάνδα του πολέμου!

 

9 σχόλια:

  1. https://cubaniagriega.blogspot.com/2022/04/13.html Οσο και να Σκούζει ο οπορτουνιστικός συρφετός η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και τους ξεφτιλίζει. Τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία θα τον αντιμετωπίσουμε με το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα Κ.Κ που υπογράφουν μαζί του και τις Μπολσεβίκικες θέσεις του Κ.Κ Κούβας που είχε μέχρι το 2008 που επικράτησε η οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Ολα τα άλλα είναι οπορτουνιστικά κουραφέξαλα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ ζωντανό μπροστά μας ...χωρίς να έχει παγώσει στο χρόνο.... ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Αφιερωμένο σε όλα τα φερέφωνα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού και στον ...αντιφασιστικό.... αγώνα που κάνουν. Κουράγιο και καλή χώνεψη γιατί περαστικά στον οπορτουνιστικό καρκίνο δεν υπάρχει. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα», με έδρα την Αγία Πετρούπολη.

      Η οργάνωση αυτή διαθέτει και ένα παραστρατιωτικό τμήμα, την «Αυτοκρατορική Λεγεώνα», καθώς και ένα στρατόπεδο ονόματι «Παρτιζάν», στα περίχωρα της Πετρούπολης, όπου παραδίδει κανονική στρατιωτική εκπαίδευση στα μέλη της.

      Το στρατόπεδό της, πάντως, έχει γίνει πόλος έλξης πολλών νεοναζί από δυτικοευρωπαϊκές χώρες, που έχουν την ευκαρία να αποκτήσουν στρατιωτική εκπαίδευση και να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους με τους Ρώσους ομοϊδεάτες τους.

      Εκεί είχαν εκπαιδευτεί, π.χ., οι Σουηδοί νεοναζί Viktor Melin και Anton Thulin, του «Κινήματος Νορδικής Αντίστασης», πριν επιστρέψουν στη Σουηδία και κάνουν μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Είναι ειρωνικό, αλλά στο ίδιο στρατόπεδο εκπαιδεύονται ακόμη και μέλη του γερμανικού νεοναζιστικού κόμματος NPD

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    3. Στους παραπάνω εντάσσεται και ο..
      Ο Πατριάρχης Κύριλλος καλεί τον λαό να συσπειρωθεί γύρω από την εξουσία

      «Ας μας βοηθήσει ο Κύριος να ενωθούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, και γύρω από τις αρχές»

      «Μακάρι οι αρχές να είναι γεμάτες με ευθύνη για τον λαό τους, ταπεινότητα και την ετοιμότητα να τον υπηρετήσουν ακόμη κι αν τους κοστίσει τη ζωή»

      ...αν ο πληθυσμός συσπειρωθεί γύρω από τις αρχές «θα υπάρξει αυθεντική αλληλεγγύη και η ικανότητα να απωθηθούν οι εχθροί, εξωτερικοί και εσωτερικοί…»

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    4. Ο Ο Πατριάρχης Κύριλλος, είναι ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας

      Διαγραφή
    5. Ολοι αυτοί 9 του Μάη θα γιορτάσουν την ...αντιφασιστική... νίκη. Απο κοντά και η Κουβανική οπορτουνιστική 5η Φάλαγγα που καταστρέφει σταδιακά το Σοσιαλισμό απο το 2008... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Όλοι αυτοί, Παναγιώτη, στις 9 του Μάη θα γιορτάσουν την "μέρα της Ευρώπης"

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    7. ΟΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει σλαβική λέξη "rusisch", πρόκειται για γερμανική λέξη, "russisch" για την ακρίβεια, με δύο -s-, που τονίζεται στο -u-, σημαίνει "ρωσσικός".
    Στα σλάβικα (ποιά "σλάβικα", σήμερα υπάρχουν πολλές σλαβικές γλώσσες, συγγενείς βέβαια, αλλά όχι μία "σλαβική"), ας πούμε στα ρώσικα, η λέξη Русский σημαίνει "Ρώσσος" και "ρωσσικός". Από εκεί έχουν προκύψει στις άλλες γλώσσες τα εθνωνυμικά "ρώσσος", ρωσσικός" κλπ. Γι αυτό και τα δύο "σ", που σε μας πρόσφατα απλοποιήθηκαν σε ένα, στα πλαίσια της τελευταίας (και αμφιλεγόμενης...) σημειογραφικής απλοποίησης της προφοράς της δημοτικής γλώσσας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου