Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Πραγματική ασπίδα προστασίας από διακρίσεις είναι η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα


Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Πραγματική ασπίδα προστασίας από τέτοιες διακρίσεις είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό.

 Δήλωση για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

11 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει ο Μήτσος, αλλά ....off-topic εδώ ο κόσμος καίγεται: Επεσε η Μαριούπολη, και οι "δυτικοί" έχουν μεγάλα ζόρια, όπως φαίνεται και από τις πρώτες κινήσεις. Διέταξαν τα δικά τους ΜΜ"Ε" να λένε ..."εκκένωση", και όχι "παράδοση"!
    Για να δούμε τώρα, πως θα ισοφαρίσουν τη ζημιά, δηλαδή....
    ....τι λογαριασμό θα μας βγάλουν, στους λαούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μήτσος μιλάει για την Ομοφοβία...και ο Παναγιώτης για την 3η διεθνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χώνεψη και κουράγιο. Περαστικά στον οπορτουνιστικό καρκίνο δεν υπάρχει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Καλή χώνεψη και κουράγιο. Περαστικά στον οπορτουνιστικό καρκίνο δεν υπάρχει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ο ΧΑΦΙΕΣ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ (ΚΑΙ) ΤΟΥ "ΣΕΧΤΑΡ", ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ το οπορτουνιστικό ΣΚΥΛΙ για τα καλά του λόγια που δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του ΚΚΕ μετά το 1991.... Τίτλος τιμής πυξ'ίδα και οδηγός για τους Κομμουνιστές. Οταν σταματήσουν να ΣΚΟΥΖΟΥΝ θα ψάξουμε τι λάθος κάναμε. Καλή χώνεψη και κουράγιο γιατί περαστικά στον οπορτουνιστικό καρκίνο δεν υπάρχει ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Επίσης την εποχή εκείνη υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο έκανε τους ιμπεριαλιστές να ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους: Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Με το πρόσχημα της «αποσταλινοποίησης», το συνέδριο των Σοβιετικών κομμουνιστών πήρε σημαντικές αποφάσεις και χάραξε κατευθύνσεις, οι οποίες έχουν δραματικές συνέπειες για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και αποτέλεσαν την αφετηρία για τη διάβρωση και τη σχεδιασμένη διαστρέβλωση των αρχών του μαρξισμού-λενινισμού.

      Η θεωρία της ταξικής συμφιλίωσης, η οποία υιοθετήθηκε στο 20ό Συνέδριο, αναπτύχθηκε γρήγορα, αν και σταδιακά και με αντιφάσεις, σε βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής των σοβιετικών, στην εκτίμηση του ρόλου του ιμπεριαλισμού και την υποτίμηση της επικινδυνότητας του. Η έννοια «ειρηνική συνύπαρξη, που δε χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε, απέκτησε κεντρική θέση στο λεξιλόγιο των κομμουνιστικών κομμάτων. Η έννοια αυτή αναφέρθηκε από το Λένιν σαν μία μορφή που έπαιρνε η ταξική πάλη μεταξύ του σοσιαλισμού και του ιμπεριαλισμού, η οποία όμως πάντα περιείχε το στόχο της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού. Το 20ό Συνέδριο αποτέλεσε τη βάση για αυτή τη «διαστρέβλωση».

      Πολλές από τις θέσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν από το 20ό Συνέδριο, καθώς και τα επόμενα χρόνια από το ΚΚΣΕ και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, δεν ήταν καινούργιες στην ουσία τους. Σύντομα οι θέσεις αυτές προσδέθηκαν στο άρμα του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» και η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε αντικειμενικά ολέθρια οπισθοχώρηση στην αναγκαία διαρκή και επιτακτική αντιπαράθεση των κομμουνιστών, των φορέων του επιστημονικού σοσιαλισμού, με όλες τις μορφές της οπορτουνιστικής και ρεφορμιστικής σκέψης. Αυτή η οπισθοχώρηση αποτέλεσε την πύλη για όλες τις μορφές της ιμπεριαλιστικής υπονόμευσης που αναπτύχθηκαν μετά το 1956. Ενας από τους Αμερικανούς ιθύνοντες της ιδεολογικής υπονόμευσης, ο Ζ. Μπρεζίνσκι, έντυσε αυτή τη στρατηγική με καθαρά λόγια: «Η ιδεολογική υπονόμευση είναι […] το βασικό μέσο της πολιτικής αλλαγής στις κομμουνιστικές κοινωνίες»11.https://www.komep.gr/m-article/5699db45-f42d-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ερχεται το μουνόπανο γράφει ελεύθερα τις παπαριές του χωρίς λογοκρισία και έχει το θράσος να ζητάει λογοκρισία για τον Παναγιώτη που προβάλει πάντα τις θέσεις του ΚΚΕ. Η ευγένεια δεν είναι αδυναμία μουνόπανο...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18 Μαΐου 2022 - 10:59 π.μ.......... Τα ζώα μεγαλύτερη αξία έχουν απο αυτά τα σκουπίδια

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου