Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις Ρωσικές δυνάμεις


Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις Ρωσικές δυνάμεις.

Ακόμη είναι άγνωστο που ακριβώς έγινε η παράδοση και πότε έγινε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή έγινε στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ενώ άλλες στην πόλη Rubizhne.

 Ναύαρχος Eric Thor Olsen

Χτες από τις 6:17 μ.μ. τοπική ώρα Ρωσίας, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον ίδιο τον απόστρατο Ναύαρχο Eric Thor Olsen να συλλαμβάνεται από τις Ρωσικές δυνάμεις.

Μαζί με τον Αμερικανό απόστρατο Ναύαρχο Olsen, οι Ρώσοι αναφέρουν τo όνομα ενός Βρετανού συνταγματάρχης, του Τζον Μπέιλι, και σημειώνουν πως ακόμη τέσσερις ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι - εκπαιδευτές έχουν παραδοθεί.

Σημειώνεται ότι προ ημερών συνελήφθη και ο Καναδός αντιστράτηγος Trevor Kadier ενώ προσπαθούσε να διαφύγει μέσω σωλήνα αποχέτευσης στο εργοστάσιο Azovstal. Ήταν υπεύθυνος για το ''Εργαστήριο #18'', το οποίο εργαζόταν σε θανατηφόρους ιούς όπως ο Έμπολα ή η Νίπα.

Πηγαίνει στη Μόσχα για τη δίκη του.....Αυτός , όπως και οι άλλοι στρατιωτικοί από ξένες χώρες που έχουν συλληφθεί θα δικαστούν δίχως όμως να προστατεύονται από την Σύμβαση της Γενεύης , αφού έχουν παραβιάσει τους κανόνες της και η πιθανότερη ποινή τους θα είναι η θανατική καταδίκη.

Σύμφωνα με τον βοηθό του επικεφαλής της Τσετσενίας Alaudinov, οι Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Rubizhne κατά την διάρκεια των μαχών. 

Ο Alaudinov έδειξε ένα έγγραφο από έναν από αυτούς που ονομαζόταν Joseph Ward Clark από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον......

Χτες, η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη, παραδέχτηκε πως τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

2 σχόλια:

  1. Πάνω από 260 ένοπλοι παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στο «Αζοφστάλ»
    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην υπό ρωσική κατοχή πόλη Νοβοαζόφσκ. Άλλοι 211 που δεν έχουν τραυματιστεί, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο κράτησης, στο επίσης κατεχόμενο χωριό Ολενίφκα. Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ υποστήριξε ότι θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή κρατουμένων με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

    Οι προσπάθειες να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας «Αζοφστάλ» οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιωτικοί συνεχίζονται, ισχυρίζεται το Κίεβο. Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές αρχές έλεγαν ότι πάνω από 1.000 Ουκρανοί, ανάμεσά τους 600 τραυματίες, σύμφωνα με έναν από τους διοικητές τους, απέμεναν στη χαλυβουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου