Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Να μην αποκλειστούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Τον αυθαίρετο αποκλεισμό των τελειόφοιτων εκπαιδευτικών με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ κατήγγειλε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής προς το υπουργείο Παιδείας, που συζητήθηκε σήμερα. 

Ειδικότερα και μεταφέροντας την ανησυχία χιλιάδων εκπαιδευτικών που τους αφορά το θέμα, ο κομμουνιστής βουλευτής επισήμανε ότι η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, λήγει στις 23 Μάη 2022, ενώ οι τελειόφοιτοι προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα λάβουν τις βεβαιώσεις τους τον επόμενο μήνα, τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει παράταση στις ημερομηνίες γιατί με αυτές τις προθεσμίες ουσιαστικά αποκλείονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί από το δικαίωμα στη δουλειά και μάλιστα όχι μόνο για τον επόμενο χρόνο, αλλά για τα επόμενα τρία χρόνια, με βάση τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, που κλειδώνει για τρία χρόνια τους πίνακες.

Την τριετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση την έκανε διετία, ανέφερε σε πανηγυρικούς τόνους η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, την ώρα που το πρόβλημα παραμένει με χιλιάδες εκπαιδευτικούς αποκλεισμένους από την εργασία, αλλά και εκατοντάδες κενά στα Ειδικά Σχολεία. Η Ζ. Μακρή επικαλέστηκε ακόμα τη γραφειοκρατία που αναγκάζει τον ΑΣΕΠ να καθυστερεί, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αλλάξει τακτική.

Για υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Δελής στη δευτερολογία του, σχετικά με το διετές κλείδωμα των πινάκων του ΑΣΕΠ και ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα των εκπαιδευτικών, που είναι και λογικό και δίκαιο, όταν μάλιστα οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό στην Ειδική Αγωγή είναι πολύ μεγάλες, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου