Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Τι Μαριούπολη … τι Μεσολόγγι


«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα»!

Ιστορική, λοιπόν, η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο; Μα, όταν παρομοιάζεις την Επανάσταση του ’21 με την σύγκρουση του ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία κι όταν στους ναζί του Αζόφ εσύ βλέπεις το Μεσολόγγι και τον Λόρδο Βύρωνα (!), προφανώς πρόκειται περί ιστορικής. Κατάντιας…

Κατόπιν αυτών πολύ λογική η παρατήρηση Μητσοτάκη ότι στο Αμερικάνικο Κογκρέσο τον χειροκρότησαν πολύ περισσότερο απ’ ότι έχει συμβεί στην Ελληνική Βουλή. Και οι λόγοι, προφανείς…

Η παρουσίαση μιας πόλης σε οχτάχρονη ομηρία από τα ναζιστοτάγματα του καθεστώτος, προεξέχοντος στην περιοχή του «Αζόφ», ως… Μεσολόγγι, με «εξαιρετικούς αμυνόμενους που επανειλημμένως απώθησαν τα κύματα των εχθρικών επιθέσεων πριν την τελική έξοδο», συνιστά την μεγαλύτερη προσβολή του Έπους της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, όταν αυτός ο θλιβερός πολιτικός υπηρέτης των ντόπιων και ξένων αφεντικών έχει το θράσος να την συγκρίνει με την παράδοση ναζί εγκληματιών πολέμου, οι οποίοι κατάπιαν αμάσητα τα περί «τελευταίας σφαίρας για μας» και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα σώσουν το τομάρι τους.


Συγκρίνοντας τους ναζί εγκληματίες με τους Μποτσαραίους και Τζαβελλαίους της Εξόδου, ο Μητσοτάκης διέβη τον Ρουβίκωνα του πολιτικού και (αν)ιστορικού αμοραλισμού.

Εξάλλου, ακόμη κι αν προσπαθούσαμε να βρούμε ιστορικές «αναλογίες» των θρασύδειλων μπαντερικών του «Αζόφσταλ», οι οποίοι κρύβονταν πίσω από γυναικόπαιδα, με την Επανάσταση του ‘21, αποκλειόταν να φτάναμε μακρύτερα από τον Νενέκο. Το επόμενο, που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι, να ταυτίσει αρματολούς και κλέφτες, με τους Ναζί του Αζόφ. Ο άνθρωπος θα πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από το Μαξίμου. Ακόμα και με τις κλωτσιές.

Ο Μητσοτάκης, με αυτήν την σύγκριση, έγινε ο πρώτος ηγέτης τρίτης χώρας που θεώρησε «ήρωες» τους ναζί του «Αζόφσταλ». Πρώτος ήταν φυσικά ο Ζελένσκι.

Αξίζουν ο ένας στον άλλον.

Αλλά όχι στους λαούς τους......

 Patrinaki

Απόσπασμα από την ομιλία του...

Προσβολή ιστορικής μνήμης από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κ. Μητσοτάκη.

Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου συμμερίζονται την άποψη του Πρωθυπουργού ότι οι πρόγονοί τους έχουν κοινά χαρακτηριστικά με αυτά τα ναζιστικά τομάρια...

 

11 σχόλια:

  1. Ο ένας είδε τον Τραμπ "διαβολικά καλό", ο άλλος είδε το Μεσολόγγι ...Αζοφστάλ!
    Και οι δυο κουνάγαν την ουρίτσα τους και γυαλίζαν τα ματάκια τους από ευφροσύνη μπροστά στο μεγάλο αφεντικό!
    Και δε θα τάκαναν αυτά, αν δεν ήταν σίγουροι ότι εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία ενός αποχαυνωμένου "Λαού"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.rizospastis.gr/storyGrouping.do?format=detail&grouping=41 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Και δε θα τάκαναν αυτά, αν δεν ήταν σίγουροι ότι εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία ενός αποχαυνωμένου "Λαού"......Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Ετσι διαπαιδαγωγήθηκε ο λαός για δεκαετίες. ...Πολιτικά μέτωπα ενδιάμεσα στάδια.... ανολοκλήρωτη επανάσταση το 1821 και πολλά άλλα απο το 1935... μέχρι το 1996 που ξεκινήσαμε την διόρθωση όλων των ιδεολογικών στρεβλώσεων της ...πασοκάρας.... Πάλι καλά που γλιτώσαμε και υπάρχει ΚΚΕ σήμερα με τη γραμμή που έχει... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει για πρωτιά η ΠΣΚ στις φοιτητικές εκλογές! Καταποντισμός ΠΑΣΠ, ψόφιο το μπλόκο του τΣύριζα, πτώση τα ΕΑΑΚ στο σύνολο τους ακόμη και με τα ΑΡΕΝ κλπ. Η ΔΑΠ προς το παρόν ~20% από σχεδόν 40% το 20191!
    Αυτά σε 120 από 260 σχολές.
    Για να δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://cubaniagriega.blogspot.com/2022/05/blog-post_18.html Οτι δεν κατάφεραν οι καπιταλιστές με το εμπάργκο 60 χρόνια θα το καταφέρουν με την οπορτουνιστική 5η φάλαγγα που απο το 2008 καταστρέφει σταδιακά το Σοσιαλισμό εφαρμόζοντας νόμους του καπιταλισμού. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999 https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ χωρίς να καταδικάζει τη σφαγή του Ουκρανικού λαού στηρίζοντας το Ρώσικο Ιμπεριαλισμό στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Εν τω μεταξύ ενώ έχουν βγει 174 τμήματα από τα 266, οι ΕΑΑΚ+ΛΔΔ δίνουν επιλεκτικά μόνο τα 66 (ώρα 23:49) με αποτελέσματα, που ...τους βολεύουν!
    Θυμίζει ...ουκρανικό πόλεμο προπαγάνδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο οπορτουνισμός σε όλες του τις αποχρώσεις χαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Απόψε η νύχτα βάφτηκε κόκκινη!
      Σαρώνει η "Πανσπουδαστική-ξου", θλίψη και κατήφεια στο οπορτουνιστικό συνονθύλευμα, η "Αυγή των Συντακτών" (=ΕφΣυν) έχει τις μαύρες της, ούτε ένα τοσοδά ρεπορταζάκι για τις φοιτητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους! Βάλε και που στις "εκλογές" του τΣύριζα επεκράτησαν οι "πασοκογενείς" - λέμε τώρα, λες και οι άλλοι ήταν καλύτεροι!
      Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ(με νέο ΑΦΜ) καταποντίζεται, το "Μπλόκο" του τΣύριζα έπαθε ...κόκοΜπλόκο(!) με ποσοστά ολιγάριθμης γκρούπας, ενώ απέτυχε και το μασκάρεμα όλου αυτού του πασόκικου συρφετού σε ...."ΕΑΑΚ και Λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις".
      Η για δεκαετίες πανίσχυρη ΔΑΠ κατεβαίνει μια κατηγορία!
      Τζάμπα τα "ρεπορτάζ" και η ενίσχυση της ...."αριστερής αμφισβήτησης"-μη χέσω, από ΕΡΤ/ΜΜΕ!
      Μπράβο στην ΚΝΕ, που σήκωσε το οργανωτικό βάρος της ανασύνταξης του φοιτητικού νεολαιϊστικού κινήματος, μπράβο στο ΚΚΕ, που καθοδηγεί αυτή την ΚΝΕ.
      Και τώρα, με νέα δύναμη, να αντιμετωπίσουμε την αντίδραση του ταξικού εχθρού (δε θα σταυρώσουν τα χέρια...) και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

      Διαγραφή
    3. Τώρα, μπορούμε να διαβάσουμε σωστά και το σύνθημα της ΠΚΣ: "Μόνοι μας και όλοι τους"! Η "πέντε κόμματα, δύο πολιτικές"!
      Και να πονάει!
      Οσο για την αναμενόμενη αντίδραση, στοιχηματίζω ότι θα είναι στη γραμμή της απαξίωσης: "Απομαζικοποίηση-κρίση του φοιτητικού κινήματος μπλα, μπλα, μπλα"! Τη δική τους κρίση θα επιχειρήσουν να την "περάσουν" σαν κρίση ..."όλων μας". Bέβαια, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, που χαλάει αυτή την ωραία εικόνα: Η αύξηση της ΠΚΣ και σε απόλυτους αριθμούς ψήφων!
      Θα γίνει τζερτζελές - γυρίζουμε σελίδα!

      Διαγραφή
    4. Συνεχίζουμε καλώντας κάθε φοιτητή απο οικογένεια εργατών αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών σε συμπόρευση στο Μ.Α.Σ με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε τη πρόταση εξουσίας για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Τάξη απέναντι σε τάξη. Τα κόλπα αριστερά ...δεξιά... ψόφησαν το 1991... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου