Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα και τα δικαιώματα τους

 
Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα και τα δικαιώματα τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση  ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μάη Απεργούν. Απαιτούν να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις με τις οποίες επιδιώκει να επιβάλλει την τρομοκρατία για να μην σηκώνει κεφάλι ο εργάτης.

Για να περάσουν τα σχέδια της  για κατάργηση των κατακτημένων δικαιωμάτων τους με την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό δίνει απάντηση στις διεκδικήσεις του Σωματείου για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων. Θέλει να σπάσει το ενιαίο μέτωπο τους, την ενότητα τους. Θέλει οι παλιοί εργαζόμενοι να αμείβονται με τους προηγούμενους μισθούς και οι νεώτεροι με την αθλιότητα της ΕΓΣΣΕ, με τα ψίχουλα των 600  ευρώ.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σαν ένας άνθρωπος θα δώσουν την απάντηση τους στην εργοδοσία που έχοντας βασικό στήριγμα την κυβέρνηση της θέλει να αυγατίσει τα κέρδη της πάνω στη ζωή και τα δικαιώματα τους.

Καμιά απόλυση εργατών. Όλοι στη δουλειά με τα ίδια δικαιώματα, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, μείωση τους χρόνου εργασίας. Η συλλογική σύμβαση να έχει ισχύ για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους.

Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση και αλληλεγγύη παντού!

Κάθε αγώνας για διατήρηση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

 Η εργοδοσία πρέπει να πάρει την απάντηση με το σύνθημα.

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση! Με τους αγώνες μας θα απορρίψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα!

 


Αριθ. Πρωτ.  56

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ

Του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Φιλίππου 43) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π ρ ο ς

Την Διεύθυνση της Επιχείρησης «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ Α.Ε.Β.Ε.» που εδρεύει στο Καλοχώρι και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: 1) Διεύθυνση Κοινωνικής Επιθ/σης  Κεντρικής  Μακεδονίας

2) Π.Ο.Ε.Ε.Π.- Ε.Κ.Θ

3)  Σωματεία Κλάδου

Θεσσαλονίκη  20  Μάη  2022

Κύριοι,

Σε  έκτακτη  συνεδρίασητο  Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Σωματείου  μας αποφάσισε ομόφωνα την  κήρυξη  24ωρης Απεργίας  από  ώρα  00.01΄ έως  ώρα  23.59  της Δευτέρας   23Μάη2022  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για  τις  τρομοκρατικές  απολύσεις  που  επιχειρείται.

            Σας  καλούμε να  αναλογισθείτε τις ευθύνες  σας  για  την  εύρυθμη  λειτουργία  της  επιχείρησης  σας,σε  διαφορετική  περίπτωση  σας  γνωρίζουμε  ότι  θα κλιμακώσουμε  τις  κινητοποιήσεις  μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου