Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Στους λαούς ο βαρύς λογαριασμός των ανταγωνισμών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας


Τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας και τα νέα βάρη που επιφυλάσσουν οι νέες ανακοινώσεις της Κομισιόν για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Tα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν αβάσταχτες ανατιμήσεις και στερήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης, με κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης. Ζουν τα αποτελέσματα της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης, της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και των αλλεπάλληλων ανταγωνισμών και κυρώσεων.

Με επιδοτήσεις και δάνεια για κοινές παραγγελίες θα ξαναπληρώσει ο λαός την κερδοφορία των ευρωενωσιακών ενεργειακών ομίλων. Οι  συστάσεις της Κομισιόν κι οι κυβερνήσεις ρίχνουν την «ατομική ευθύνη» στο λαό χρεώνοντάς τον ως και για ... «σπατάλες στο ρεύμα» κι επιβάλλουν τα «καλά και συμφέροντα» των  ευρωενωσιακών μονοπωλίων της ενέργειας που  κάνουν μπίζνες με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα μεθοδεύουν και την προμήθεια πανάκριβου αμερικανικού LNG με τους Έλληνες εφοπλιστές να θησαυρίζουν διπλά μεταφέροντας και αυτό και το ρωσικό πετρέλαιο.

Ο λαός να μη γίνει σάκος του μποξ των ανταγωνισμών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με την καπιταλιστική Ρωσία. Να δυναμώσει η πάλη του για τα δικά του συμφέροντα, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολεμικούς εξοπλισμούς,  απόσυρση από τις κυρώσεις, κατάργηση των έμμεσων φόρων και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς».

1 σχόλιο:

  1. Σεχτάρ ο Τρομερός15 Μαΐου 2022 - 11:51 π.μ.

    Α, ρε Θανάση, τι μου θύμισες! Σπάω το κεφάλι μου να βρώ ποιός ήσουνα τότε! Τέλος πάντων, έχεις δίκηο, σήμερα την κοινωνία, αναπόφευκτα και τους νέους, την έχει πάρει από κάτω ο νεοφασισμός της Νέας Τάξης. Η virtual reality των ΜΜ"Ε" και της "αγοράς", δηλαδή του καταστροφικού καπιταλισμού, έχει περάσει σε όλους. Γιαυτό και αυτή η απάθεια, η μοιρολατρία, ο κονφορμισμός και ο "λαϊκός χατζηαβατισμός". Εγώ παίρνω κουράγιο βλέποντας ότι, παρόλα αυτά, το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας αυτή τη στιγμή, και ιδίως της νεολαίας, όσο μικρό και να είναι, εντοπίζεται στον χώρο του ΚΚΕ. ΟΙ άλλοι είναι ψόφιοι και τρώγουνται με τα ρούχα τους η τρέχουν πίσω από ξένες σημαίες, αναλώσιμοι. Αρα από εδώ, από αυτή τη θράκα, θα ξεπηδήσει η καινούργια φωτιά, που θα κάψει τον σάπιο κόσμο.
    Χρειάζεται μόνο, όπως λές, περισσότερο διάβασμα, γιατί μείναμε όλοι πίσω, και μερικές φορές χάσαμε το μπούσουλα. Αλλωστε αυτό ήταν και ένα βασικό συμπέρασμα του τελευταίου Συνεδρίου, που πρέπει όμως να υλοποιηθεί με πιο συγκεκριμένα μέτρα, για να μην μείνει ευχή. Πρέπει το Κόμμα να ρίξει περισσότερο βάρος στο ιδεολογικό μέτωπο και να μη φοβάται τις μάχες εδώ.
    Τώρα, για την Ουκρανία, πιστεύω κι εγώ εξαρχής, πως είναι μια σοβαρή και αρκετά απότομη επιδείνωση της Γενικής Κρίσης του Καπιταλισμού, αποτέλεσμα ακριβώς της απόλυτης, μετά το '89, επικράτησης και ανεμπόδιστης "ανάπτυξής του. Αναρωτιέμαι, πως θα μπορούσε ο Καπιταλισμός να ξεφύγει από αυτή την "ρουφήχτρα", την δίνη, που μόνος του έπεσε;
    Βλέπω, λογικά τέσσαρες εκδοχές:
    1. Επιβάλλεται το ΝΑΤΟ, και ο Πούτιν αποσύρεται κατησχυμένος.
    2. Του "περνάει" του Πούτιν και εγκαθίσταται στο πιο πλούσιο και στρατηγικά σπουδαίο τμήμα της Ουκρανίας.
    3. Τα βρίσκουν με κάποιο τρόπο ΝΑΤΟ και Πούτιν, ίσως κάποια μορφή ουδετερότητας στην Ουκρανία αλλά και στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ, που πυροδότησε όλον αυτό το φραμπαλά. Σε στυλ, "ας μείνουμε εκεί, που είμασταν το 2014."
    4. Πυρηνικός πόλεμος, δηλαδή παγκόσμιος, δηλαδή καταστροφή του πλανήτη.
    (Για να μην παρεξηγούμαι, λέγοντας "Πούτιν" εννοώ μονολεκτικά τον ρωσσικό ιμπεριαλισμό.)
    Οποια εκδοχή και να εξετάσω, (και πιστεύω, πως δυστυχώς είναι όλες πιθανές), βλέπω ότι οδηγεί σε μεγαλύτερη αστάθεια του Καπιταλισμού, μαζί βέβαια και η τέταρτη, όπου ο Καπιταλισμός μας στέλνει όλους στο διάολο.
    Αν, λοιπόν, δεν πέφτω πολύ έξω σε αυτούς τους απλούς συλλογισμούς, το κομμουνιστικό/εργατικό κίνημα, έτοιμο για όχι, δεν έχει παρά να παρατήσει τις "ρεαλιστικές επιλογές" και να χαράξει επειγόντως τη δική του επαναστατική πορεία, που δεν μπορεί παρά να είναι ολική άρνηση του Καπιταλισμού, των ηγετών και συμμάχων του μαζί με τα "μεταβατικά στάδια", που όλοι αυτοί μας προσφέρουν κι όπως φαίνεται συμποσούνται σε κάποια από τις τέσσαρες παραπάνω εκδοχές.https://laikhexousia.blogspot.com/2022/05/blog-post.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου