Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Η εκδικητική απόλυση και η τρομοκρατία στο alfavita.gr δεν θα περάσουν!


Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την εργοδοσία του site  alfavita.gr, που παρουσιάζεται ως  μη ανανέωση της τρίμηνης σύμβασής της στη λήξη αυτής.

Στην πραγματικότητα η συνάδελφος τιμωρείται επειδή συντάχτηκε με το σύνολο των εργαζόμενων στο site, που διεκδίκησαν τη συνέχιση των πληρωμών της εργασίας των Σαββατοκύριακων.

Η συντονισμένη και δυναμική απάντησή τους θορύβησε τους εργοδότες, που αναγκάστηκαν λόγω της ανυποχώρητης στάσης τους να ικανοποιήσουν κάποια από τα αιτήματά τους.

Ωστόσο η εργοδοσία συνεχίζει και εντείνει την προσπάθειά της να απομονώσει και να στοχοποιήσει τη συνάδελφο, με το πρόσχημα πως η απόλυση γίνεται επειδή είναι μη αποδοτική και… αγενής. Μάλιστα της ανακοινώθηκε πως η ίδια δε θα δουλεύει ΣΚ προφανώςγια να μην παίρνει επιπλέον χρήματα!

Είναι φανερό ότι η κίνηση τους αυτή έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους προκειμένου να παραιτηθούν από την δυναμική και συντονισμένη διεκδίκηση τους.

Μάλιστα αρνείται και τη συνάντηση με όλους μαζί τους εργαζόμενους, λέγοντας πως δέχεται μόνο ατομικές συναντήσεις, προκειμένου προφανώς να μην αντιμετωπίσει οργανωμένους τους συναδέλφους οι οποίοι καταρρίπτουν κάθε ανυπόστατο επιχείρημα που έχει επιστρατεύει για να συγκαλύψει το λόγο της απόλυσης.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως οι κάθε λογής εργοδότες αξιοποιώντας τα  αντεργατικά εργαλεία που τους έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, όπως το άθλιο καθεστώς των ολιγόμηνων συμβάσεων, δε διστάζουν να απειλούν και να τρομοκρατούν όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά τους. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως η αύξηση των κερδών των εργοδοτών προϋποθέτει το  τσάκισμα  των δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Ξεκαθαρίζουμε πως θα μας βρίσκουν απέναντί τους!

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ χαιρετίζει την αποφασιστική και συντονισμένη δράση των εργαζομένων, τόσο για να σταθούν αλληλέγγυοι στην συνάδελφο που απολύεται, όσο και για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Ο δικός τους αγώνας είναι που κέρδισε την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ για όλους τους εργαζομένους στα site του Ομίλου, αυξήσεις, πληρωμή των ΣΚ, και μετατροπή σύμβασης σε αορίστου χρόνου.

Τους καλούμε να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο μέχρις ότου παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση. Σήμερα απολύεται η συνάδελφος, αύριο μπορεί κάποιος άλλος που θα αντιδράσει σε κάποια νέα οδηγία – πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους.

Να μη δεχτούν τον όρο «αποδοτικότητας» που βάζει η εργοδοσία για να εντατικοποιεί την εργασία και να δικαιολογεί απολύσεις.

Η πείρα από τους αγώνες σε Cosco, Ε-Food, Μινέρβα και αλλού καταδεικνύει πως η συλλογική και οργανωμένη πάλη είναι το μόνο αποκούμπι για τους εργαζόμενους και μπορεί να είναι νικηφόρα.

Οι εργαζόμενοι του alfavita.gr δεν είναι μόνοι, είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την τελική νίκη.

Ενώνουμε τη φωνή μας απαιτώντας:

  • Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση
  • Να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους, με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου