Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Μεγάλο Παιδικό Αντιπολεμικό Φεστιβάλ στις 17 Ιούνη στην Καισαριανή


Με μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, που ακουμπά στην ανάγκη παιδιών και γονιών να συμμετάσχουν σε κάτι όμορφο, ευχάριστο και ψυχαγωγικό, το «Κόκκινο Αερόστατο» αποχαιρετά μαζί με τους φίλους του μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Στις 17 Ιούνη «προσγειώνεται» στο Σκοπευτήριο Καισαριανής με ένα μεγάλο αντιπολεμικό Φεστιβάλ για παιδιά όλων των ηλικιών και νέους γονείς. Μέσα από μία όμορφη γιορτή στέλνει μήνυμα καταδίκης του πολέμου, ένα μήνυμα «για την ειρήνη που θέλουμε και τον κόσμο που διεκδικούμε».

Οι προετοιμασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία με τη Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας που επιμελείται το περιοδικό «Κόκκινο Αερόστατο» να ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο, που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες ώστε να εμφυσήσουν στα παιδιά αισιοδοξία, χαρά και δημιουργικότητα.


Στο πανέμορφο πάρκο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ., υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους, με ένα πλούσιο πρόγραμμα: Δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, κίνηση και θέαμα, χαλάρωση και ψυχαγωγία και για το τέλος μια μεγάλη συναυλία!

Έμπειροι παιδαγωγοί, γυμναστές και εμψυχωτές θα υποδέχονται τους επισκέπτες σε πολλές παράλληλες δραστηριότητες: Ακροβατικά σκαρφαλώματα και aerial yoga, παιχνίδι πίστας, zumba challenge, εργαστήρι κρουστών, bubble show, ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, επιδαπέδιο παιχνίδι «Ο χαρτογράφος», baby’s corner, messy play με πηλό, face painting, συλλογική ζωγραφιά κ.ά.

Στις 19.30 στη σκηνή θα ανέβει ο Dj Rico για να ξεκινήσει ένα ξέφρενο πάρτι με χορό ζούμπα φεστιβαλική παρέλαση από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ κ.ά., αλλά και διαδραστικό σόου με σαπουνόφουσκες και στις 20.45 ξεκινά η μεγάλη συναυλία με παιδικά και αντιπολεμικά τραγούδια από τους: Αλέξανδρο Δάικο, Αλέξανδρο Κτιστάκη, Ράνια Μπαλή, Μιρέλα Πάχου και Θανάση Χουλιαρά.

Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει και έναν ειδικά διαμορφωμένο ξεχωριστό χώρο για τους ακόμα μικρότερους φίλους, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που θα γίνουν μέρος του Φεστιβάλ συμμετέχοντας σε παιχνίδια με φυσικά υλικά, αξιοποιώντας τις αισθήσεις και τη φαντασία τους.

Στο site kokkinoaerostato.gr μπορούν αναλυτικά οι επισκέπτες να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.


10-11-12 Ιούνη το κόκκινο αερόστατο πάει Γερμανία!

Το ταξίδι του κόκκινου αερόστατου από σήμερα Παρασκευή κι όλο το Σαββατοκύριακο θα κάνει στάση στη Friedrichroda, στο 12ο Διήμερο της ΚΝΕ στη Γερμανία!

Τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στον κόσμο; Γιατί συζητάνε όλοι για τον πόλεμο; Πώς μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά; Οι φίλοι του κόκκινου αερόστατου δίνουμε ραντεβού στον καταπράσινο χώρο του Διημέρου! Μας περιμένουν νέες γνωριμίες, παιχνίδια, αθλήματα, διαγωνισμοί, συζητήσεις, χορός και τραγούδι!

Συγχρόνως, ιδιαίτερη θέση στο διήμερο της ΚΝΕ έχουν οι δραστηριότητες και για τους ακόμα πιο μικρούς μας φίλους! Σε έναν πολύ όμορφο χώρο δίπλα στο δάσος, θα παίξουμε, θα τρέξουμε και θα περάσουμε πολύ όμορφα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου