Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Στις Νηές Μαγνησίας από 7 έως 10 Ιούλη το μεγάλο αντάμωμα της νεολαίας


31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Workshop για μαθητές ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/7 

Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για το μεγάλο αντάμωμα στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις Νηές Μαγνησίας, από 7 έως 10 Ιούλη, με σύνθημα «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!».

Με πλούσιο πρόγραμμα και περιεχόμενο που συνδυάζει μοναδικά τα δυνατά αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα, με τη γνωριμία με τον τόπο και την ιστορία του, τη συζήτηση για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, ετοιμάζεται να προστεθεί στην ιστορία που έχουν ήδη διαγράψει οι προηγούμενοι σταθμοί αυτού του μοναδικού ετήσιου αγωνιστικού ραντεβού.

Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ πραγματοποιείται σε μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στο παιχνίδι των ιμπεριαλιστών. Οι νέοι από διάφορες περιοχές της χώρας θα δώσουν το μήνυμά τους με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενώ στην Κατασκήνωση θα συμμετάσχουν με αντιπροσωπείες τους 8 Κομμουνιστικές Νεολαίες από χώρες της Ευρώπης: Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας. Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία. Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία. Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία. Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία. Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία. Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία. Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Το Σάββατο 9 Ιούλη θα γίνει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα χαιρετίσουν οι:

  • Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας
  • Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού
  • Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Workshop για μαθητές

Από τις πρώτες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι το workshop για μαθητές, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιούλη, με θέμα «Με την ΚΝΕ λέμε ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! Βρίσκουμε την πραγματική ουσία!». Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλη την Ελλάδα θα ψάξουν, θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν συλλογικά: «Γιατί μια Οργάνωση όπως η ΚΝΕ, που παλεύει για να αλλάξει τον κόσμο, είναι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

Μέσα από τη διακίνηση ερωτηματολογίου αλλά και μιας πρωτότυπης κατασκευής, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προβληματιστούν, αλλά και θα δώσουν καίριες απαντήσεις στο κοινωνικό φαινόμενο της εξάπλωσης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε εφήβους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με απόψεις που συναντούν στην καθημερινότητά τους.


«Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους»

Δυνατά μηνύματα θα στείλει η παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου»

Μαζί με την Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, στις Νηές Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 - 10 Ιούλη και η παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».

Στο πλαίσιο αυτό, Οργανώσεις του ΚΚΕ αναπτύσσουν αυτό το διάστημα πλούσια συζήτηση με γονείς, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η αξία που έχει η συμμετοχή των παιδιών στην κατασκήνωση, καθώς μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν παιχνίδι, περιπάτους, αθλητικές δράσεις κ.ά., καλλιεργούνται η συλλογικότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη. Για παράδειγμα, το Σάββατο 9 Ιούλη το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη και πικ νικ στο δάσος Κουρί, αθλητικές δραστηριότητες - αναρρίχηση, δραστηριότητες με θέμα «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους» και «Προστατεύουμε το περιβάλλον! Μαθαίνουμε ποιοι και γιατί το καταστρέφουν!».

Αλλά και η αξία του διεθνισμού, καθώς τα παιδιά, που μέσα από δράσεις στα σχολεία, στις γειτονιές, αλλά και στο πρόσφατο αντιπολεμικό φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αθήνα έστειλαν δυνατό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, θα στείλουν εκ νέου το δικό τους μήνυμα υπέρ της φιλίας των λαών. Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, διαπνέει τη συνάντηση που θα έχουν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» την Κυριακή 10 Ιούλη με τις αντιπροσωπείες των 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών με θέμα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη! Γνωρίζουμε νεολαίους κομμουνιστές από όλο τον κόσμο!».

Ανοίγοντας τη συζήτηση με τους γονείς, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ με ανοιχτή επιστολή προς αυτούς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι η καλλιέργεια στα παιδιά αξιών όπως η αξία του εργαζόμενου ανθρώπου ως παραγωγού του πλούτου, η φιλία, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η αξία της μόρφωσης, η πάλη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, μέσα από κατάλληλους μαθησιακούς δρόμους που απαιτεί η ηλικία τους. Με το πολύμορφο παιχνίδι, τον περίπατο, τη γόνιμη χρήση των νέων τεχνολογιών και άλλους δρόμους, αξιοποιώντας την Ιστορία, την Τέχνη, την Επιστήμη, το βιβλίο.

Με δυο λόγια, σκοπός είναι η αγωνιστική στάση ζωής, η ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση, έτσι ώστε το παιδί να διαμορφώνεται σε στέρεο άνθρωπο, μαχητή για έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!».

«Η παρουσία της πιο μαζικής νεανικής συνάντησης, φέτος, σε μια περιοχή που είναι στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στη γειτονιά μας, θα κάνει να ακουστεί δυνατά από χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για τον χώρο της κατασκήνωσης σημειώνεται ότι «είναι οργανωμένος και ειδικά διαμορφωμένος, με κατάλληλες υποδομές, προφυλαγμένος και πανέμορφος, μέσα σε δέντρα, με τη θάλασσα δίπλα. Τα παιδιά θα έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χώρο, με μεγάλες, άνετες σκηνές και πλήθος από δραστηριότητες. Θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι στη θάλασσα, να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης του Βόλου, να παρακολουθήσουν συναυλίες, να διασκεδάσουν με παιδιά της ηλικίας τους, κάτι που σίγουρα έχουν μεγάλη ανάγκη ύστερα από την περίοδο της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου