Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ο καθένας ας προστατευτεί όπως νομίζει από τον κορονοϊό


 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 Νέα αύξηση στις εισαγωγές, χιλιάδες τα νέα κρούσματα, ενώ οι απίθανες αποφάσεις για τον εμβολιασμό επιτείνουν τη σύγχυση

«Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε»: Σε αυτήν τη φράση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη δίκαιη ανησυχία του λαού για τη νέα πανδημική έξαρση του κορονοϊού, που άλλωστε φέρει τη δική της υπογραφή.

Μετά τις «συστάσεις» να φοράει μάσκα όποιος νομίζει ότι είναι πιο ευάλωτος, χτες ήρθαν και οι αντίστοιχες για την 4η εμβολιαστική δόση, που απογειώνουν τη λογική της ατομικής ευθύνης. Οι κομπογιαννίτικες αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό είναι χαρακτηριστικές: «Αν φοβάστε, κάντε εμβόλιο». Αυτό είπε χτες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της, όπου ανέλαβε να ...εξηγήσει τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με αυτές τις εισηγήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για νέα «αναμνηστική δόση» για όσους είναι άνω των 30 ετών. Ομως η σύσταση «παραμένει ισχυρή» για όσους είναι άνω των 60, αφού «δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα πρόσφερε μια 2η αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Ετσι, όσοι είναι 30 - 59 ετών καλούνται να ...«αυτοαξιολογηθούν» και όπως λέει η κυβέρνηση «εφόσον το επιλέξουν» να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Αυτή η απίθανη στρατηγική αποτυπώθηκε και στην εξής απάντηση της Μίνας Γκάγκα: «Αν μου πείτε ότι φοβάστε πάρα πολύ, θέλω να κάνω το εμβόλιο, θα σας πω πηγαίνετε, OK, κάντε το. Αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο, η απάντησή μου είναι ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο». Ουσιαστικά δηλαδή απέφυγε εκ μέρους της κυβέρνησης να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και την ίδια στιγμή να είναι «καλυμμένη» μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στη σύγχυση.

Στο μεταξύ, παρά την προσπάθεια εφησυχασμού, χτες έχασαν τη ζωή τους άλλοι 17 άνθρωποι και ο τραγικός απολογισμός από την έναρξη της επιδημίας ανέρχεται σε 30.141 νεκρούς.

Συνεχίζεται επίσης η αύξηση στις εισαγωγές ασθενών COVID στα δημόσια νοσοκομεία, χτες κατά 13,61%, φτάνοντας τους 192.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 88, οι 43 εκ των οποίων είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 12.271 κρούσματα, με τα 1.797 να αφορούν επαναλοιμώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου