Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Μαχητική παρουσία του ΚΚΕ

Μαχητική παρουσία του ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση ενάντια στη σύνοδο του G7


Μαχητική και μαζική ήταν χθες Σάββατο η παρουσία του κοινού μπλοκ του ΚΚ Ελλάδας και του ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση στο Μόναχο ενάντια στη Σύνοδο του G7 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Νότια Βαυαρία.

Παρά την προσπάθεια των διοργανωτών της κινητοποίησης να περάσουν ένα διαχειριστικό μήνυμα για ανάγκη μετασχηματισμού του G7 σε δήθεν "φιλολαϊκότερη" κατεύθυνση με περισσότερη "ευαισθησία" απέναντι στα προβλήματα των λαών και του πλανήτη, το κύριο σώμα των διαδηλωτών που συμμετείχαν φώναζαν συνθήματα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Το δυναμικό παλμό έδωσαν όσοι συμμετείχαν στο μπλοκ του ΚΚΕ και του ΚΚΤ με τα συνθήματα, το πανό και τις σημαίες τους. «Όχι στο αιματηρό ξαναμοίρασμα του κόσμου από τους ιμπεριαλιστές - Ελπίδα η πάλη των λαών!» ήταν το σύνθημα του πανό στα γερμανικά, ενώ οι δυνάμεις των Τούρκων και των Ελλήνων κομμουνιστών με μαζική εξόρμηση κοινής ανακοίνωσης κατέδειξαν τον πραγματικό ένοχο για την κατάσταση των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και ανέδειξαν την προοπτική της ταξικής οργάνωσης και πάλης για μια κοινωνία διαφορετική από αυτή που απεργάζονται οι σύνοδοι των G7, BRICS και όλων των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, την κοινωνία που θα έχει ως κέντρο της τις πραγματικές ανάγκες της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Οι συγκεντρωμένοι, λίγο πριν το τέλος της επίσημης συγκέντρωσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους στους αγώνες που έρχονται, ενάντια στις αστικές τάξεις και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδας και της Τουρκίας.


 Μεγάλη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Μαδρίτη

 

Μεγάλη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στη Μαδρίτη, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας που πραγματοποιείται 29-30 Ιούνη στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στον σταθμό της Ατότσα στην Μαδρίτη, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε μεγάλη διαδήλωση μέσω κεντρικών λεωφόρων της πόλης προς την Plaza de Espana.

Ιδιαίτερα μαζικό και με ξεχωριστό παλμό ήταν το μπλοκ των αγωνιστικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με σημαντική συμμετοχή αγωνιστών και από την Ελλάδα.

Με τα πανό τους και τα συνθήματά τους προπορεύονταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και Κομμουνιστικές Νεολαίες μέλη της ΠΟΔΝ.

Πίσω από το πανό του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), διαδήλωσαν αντιπροσωπείες και από τη χώρα μας, από την ΕΕΔΥΕ και την ΟΓΕ. Εκεί ένωσαν τις φωνές τους Επιτροπές Ειρήνες από την Ισπανία, αλλά και από την Πορτογαλία. (δείτε ΕΔΩ βίντεο)

Σε κοινό μαχητικό μπλοκ διαδήλωσαν τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων της Ισπανίας (PCTE) και η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τους πρωτοπόρους συντρόφους από κάθε Οργάνωσης Περιοχής του Κόμματος και της ΚΝΕ που διακρίθηκαν στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης και πραγματοποιούν επίσκεψη στη Μαδρίτη.

Οι Ισπανοί και οι Ελληνες κομμουνιστές φώναξαν συνθήματα και στις δύο γλώσσες, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία: «Ελλάδα - Ισπανία φωνάζουν οι λαοί, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», «ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Η πάλη είναι ο μόνος δρόμος»...

Στο τέλος της κινητοποίησης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, Άστορ Γκαρσία, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τη συμμετοχή της στη διαδήλωση, τονίζοντας ότι ο στόχος ήταν να καταγγελθούν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το ΝΑΤΟ, καθώς και η κυβέρνηση της Ισπανίας που εμπλέκεται ενεργά στους πολεμικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

 


Απαράδεκτη και προκλητική ήταν η στάση της ισπανικής αστυνομίας προς τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο κατά τη μεγάλη διαδήλωση που έγινε στη Μαδρίτη ενάντια στο ΝΑΤΟ. 

Συγκεκριμένα, με προκλητικό τρόπο Ισπανοί αστυνομικοί σταμάτησαν στο συγκροτημένο μπλοκ του ΚΚΕ και του ΚΚ Εργαζόμενων της Ισπανίας τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και του έκαναν έλεγχο στην τσάντα του παρά το γεγονός ότι έχει διπλωματικό και κανονικό διαβατήριο. Η προκλητική αυτή στάση είχε σκοπό να προκληθεί επεισόδιο.

Κρατήθηκαν τα στοιχεία του στελέχους του ΚΚΕ και αφέθηκε να συνεχίσει την διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου