Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για λαθρεμπόριο όπλων που έχουν στείλει ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην Ουκρανία


Με γρήγορους ρυθμούς, πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι όπλα, πυρομαχικά και άλλα συστήματα που έχουν σταλεί από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στην Ουκρανία καταλήγουν στην μαύρη αγορά του «σκοτεινού δικτύου» (Dark Web).

Έρευνες φορέων παρακολούθησης των ροών και του λαθρεμπορίου όπλων, έχουν εντοπίσει ιστοσελίδες στο διαβόητο «σκοτεινό δίκτυο», απ´ όπου πωλούνται όπλα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα, συστήματα στόχευσης και άλλο πολεμικό υλικό από την Ουκρανία προς όλες τις χώρες του κόσμου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, προς πώληση, είναι αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin που έφτασαν στην Ουκρανία, από την Βρετανία, τυφέκια Barret M-82, από τις ΗΠΑ, αλλά και αντιαρματικοί εκτοξευτές Panzerfaust 3, από την Γερμανία.


Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, το μόνο που χρειάζονται είναι μαι σύνδεση στο διαδίκτυο, ένας TOR Browser και ένα ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων

Ενδεικτικά των μεγεθών τα όσα ανακοινώθηκαν στα τέλη Μάη, οπότε οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στρατιωτική βοήθεια αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ η ΕΕ έχει δηλώσει στρατιωτική στήριξη ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει και στο σχετικό ρεπορτάζ του ο «Ριζοσπάστης».

Μόνο ο «κατάλογος» των ΗΠΑ περιλαμβάνει 1.400 αντιαεροπορικά Stinger, 6.500 αντιαρματικά Javelin, 20.000 άλλα αντιαρματικά όπλα και πάνω από 7.000 όπλα και 50.000.000 σφαίρες.

Το «Σκοτεινό Δίκτυο» είναι μέρος του internet και αναφέρεται ως το σύνολο των ιστοσελίδων που δεν μπορεί κάποιος να φθάσει σε αυτές χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing. Οι ιστοσελίδες αυτές τρέχουν πίσω από πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης μη επιτρέποντας έτσι τις μηχανές αναζήτησης να τις εντοπίσουν και να τις καταγράψουν. Σχεδόν το σύνολο αυτών των ιστοσελίδων – που απαρτίζουν το Dark Web – χρησιμοποιούν το εργαλείο κρυπτογράφησης TOR.

 Τα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία δεν είναι ούτε άχρηστα ούτε απόθεμα

 Ανεξέλεγκτη διασπορά όπλων στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου