Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η συμπαιγνία συνεχίζεται και φέρνει τεράστια κόστη στο ρεύμα των νοικοκυριών


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μετά την κατακραυγή και την αποκάλυψη της άθλιας συμπαιγνίας κυβέρνησης - εταιρειών της Ενέργειας να ενσωματώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια, αμφότεροι επιχειρούν τώρα να χρυσώσουν το χάπι και να δείξουν ότι προσπαθούν να αναθεωρήσουν τις νέες χρεώσεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι οι χρεώσεις που ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες και αφορούν τον μήνα Αύγουστο, είναι 5 και 6 φορές πάνω από τα μέχρι τώρα τιμολόγια, προκαλώντας κυριολεκτικά ψυχρολουσία στους καταναλωτές, που από τον Οκτώβρη θα λαμβάνουν λογαριασμούς σε κάποιες περιπτώσεις υψηλότερους και από εκείνους με την υπέρογκη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ετσι, λοιπόν, χτες σε διάφορες κυβερνητικές διαρροές έπαιζε το σενάριο ότι κάποιοι προμηθευτές ίσως προχωρήσουν σε επανυπολογισμό χρεώσεων, όπως των κλιμακωτών τιμών, του θέματος με τα διαφορετικά πάγια, καθώς και άλλων παραμέτρων. Μάλιστα, έλεγαν ότι έως χτες το μεσημέρι όλοι οι πάροχοι κλήθηκαν από τη ΡΑΕ να της στείλουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν για τον Αύγουστο είναι απολύτως νόμιμα και δεν επιχειρούν μέσω τεχνασμάτων να καταστρατηγήσουν τον νόμο. Πραγματικά γελάνε και τα τσιμέντα με τις προσπάθειες να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον λαό, αφού είναι πρόσφατο το φιάσκο με τα υπερκέρδη που δήθεν θα αποκάλυπταν και θα φορολογούσαν.

Στην επιστολή της, η Αρχή, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τα ενεργειακά ζητήματα, καλεί τους προμηθευτές να τεκμηριώσουν με αναλυτικά στοιχεία το κατά πόσο δικαιολογείται από τα κόστη η παρουσίαση τιμολογίων με διαφορετικά πάγια έναντι όσων είχαν έως σήμερα, αλλά και διαφορετικών παγίων ανά τιμολόγιο, καθώς επίσης κλιμακωτών χρεώσεων που μπερδεύουν τους καταναλωτές, αλλά και τιμές που παραπέμπουν σε αρνητική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Να αναφέρουμε ότι στο θέμα των παγίων, κάποιες εταιρείες είτε αναθεώρησαν προς τα πάνω αυτά που είχαν στα παλαιά τους τιμολόγια, είτε τα καθιέρωσαν για πρώτη φορά, επεκτείνοντας έτσι τη ληστεία του λαού, πέρα από τις χρεώσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι όσα τερτίπια κι αν προσπαθήσουν, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αφού το ράλι των τιμών στην Ενέργεια συνεχίζεται, ως αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και του χρηματιστηρίου της Ενέργειας. Ετσι οι χρεώσεις που ανακοινώθηκαν θα παραμείνουν και είναι χαρακτηριστικό ότι προχτές, μέρα που οι αποφάσεις της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας παρουσιάστηκαν ως η διέξοδος στο πρόβλημα, το φυσικό αέριο απογειώθηκε στα 214 ευρώ η μεγαβατώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου