Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

«Τοξική» συναίνεση


Μπορεί τα διάφορα μέσα και οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζουν στη λεγόμενη «τοξική αντιπαράθεση», όμως για τον λαό υπάρχει η «τοξική συναίνεση» μεταξύ τους. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε μόνο η τελευταία περίοδος, που αυτή η συναίνεση καταγράφηκε σε κρίσιμα νομοσχέδια στη Βουλή.

 Εχουμε και λέμε λοιπόν: Μέσα στον Ιούνη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν από κοινού νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο θωρακίζονται περαιτέρω τα συμφέροντα των εφοπλιστών, π.χ. με τη μηδενική φορολογία του πετρελαίου και τη χρηματοδότησή τους από το κράτος. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έφερε «καθυστερημένα» τα μέτρα για την ...ενίσχυση των αναξιοπαθούντων εφοπλιστών. 

Μόλις πριν από μερικές μέρες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από κοινού υπερψήφισαν την Οδηγία της ΕΕ για τη μονιμοποίηση των χαρατσιών που πληρώνει ο λαός με την ...κωδική ονομασία «Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης» στην Ενέργεια, εντείνοντας την ενεργειακή φτώχεια. 

Ενώ την περασμένη βδομάδα τα ίδια κόμματα από κοινού υπερψήφισαν και τη διμερή συμφωνία Ελλάδας - Μπανγκλαντές που νομιμοποιεί ένα σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» με κρατική σφραγίδα, καθώς και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας των μεταναστών εργατών γης στη χώρα μας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά παραδείγματα δεν περιλαμβάνουν τη διαχρονική σύμπλευση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ούτε βέβαια την κοινή τους στάση απέναντι σε προτάσεις νόμου του ΚΚΕ που μπορούν να ανακουφίσουν έστω και στο ελάχιστο εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. 

Οσο λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τον «μουντζούρη» για το ποιος είναι πιο «τοξικός», οι εργαζόμενοι μπορούν να δουν και στην πράξη ότι ο ένας ...κόβει και ο άλλος ράβει για να του κάνουν τον βίο αβίωτο.

1 σχόλιο:

  1. Το 65% των νομοσχεδίων Μητσοτάκη έχει ψηφίσει ο Συριζα και το 78% ο Ανδρουλάκης .
    Κατα τα άλλα ειναι ΔΥΟ κόσμοι διαφορετικοί !!

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου