Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

«Το ωραίο, το μεγάλο και το συγκλονιστικό είναι οι ιδέες του ΚΚΕ»


Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τον δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά, η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Ιούλη, έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι οι προτάσεις, οι θέσεις του ΚΚΕ απευθύνονται κυρίως στη νέα γενιά, γιατί αυτή είναι το σήμερα και το αύριο του τόπου, προσθέτοντας ότι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή «Το ωραίο, το μεγάλο και το συγκλονιστικό» είναι αυτό που παλεύουμε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις μεγάλες πυρκαγιές, που εκδηλώνονται αυτό το διάστημα, έκανε λόγο για διαχρονικό έγκλημα και επανέλαβε τις θέσεις του Κόμματος, που εστιάζονται κυρίως στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους, ζητωντας μόνιμη πρόσληψη πυροσβεστών, ενώ σχολιάζοντας την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ συνέβαλαν ενεργά στην κατάσβεσή τους, υπογράμμισε ότι η εθελοντική δράση και η αλληλεγγύη είναι στοιχείο των κομμουνιστών.

Ο Δ. Κουτσούμπας ερωτήθηκε επίσης για στις διεθνείς εξελίξεις, με κυρίαρχο το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η διαχωριστική γραμμή δεν πρέπει να είναι ανάμεσα στα αντιπαρατιθέμενα ιμπεριαλιστικά μπλοκ αλλά ανάμεσα στους λαούς από τη μία και τα συμφέροντα των λίγων από την άλλη.

Για τα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε την εκτίμηση του Κόμματος ότι επίκειται επώδυνος συμβιβασμός, μέσω διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, με παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ στο ερώτημα τι θα γινόταν αν η Ελλάδα δεν ήταν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ο ΔΚ υπενθύμισε ότι ο λαός υποφέρει όσα χρόνια η χώρα μας είναι μέσα σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, πληρώνοντας για παράδειγμα τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες ή την ενεργειακή κρίση.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν απέκλεισε κανένα σενάριο, ενώ για το αν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σημείωσε ότι αντικειμενικά υπάρχει βάση για κυβέρνηση συνεργασίας, με δεδομένη τη σύγκλιση των προγραμμάτων των μεγάλων αστικών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε αστική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου