Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

«Δεν ξεπλένονται οι εγκληματικές ευθύνες για τις πυρκαγιές - Πάρτε μέτρα πριν να είναι αργά»


 «Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, γιατί τα χειρότερα μπορεί να βρεθούν μπροστά», προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Αν. Αττική. 

«Για άλλη μια φορά η Αττική καίγεται παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι είσαστε έτοιμοι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Υπενθύμισε δε πως όταν το ΚΚΕ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ζήταγε τη λήψη μέτρων, με Ερώτηση στη Βουλή, «η απάντηση της κυβέρνηση ήταν ''είμαστε πανέτοιμοι'' και ιδού του αποτελέσματα».

Ο Θ. Παφίλης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται, στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που δίνουν τη μάχη με αυτοθυσία, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις του Κόμματος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.

«Υπάρχει ένα διαρκές έγκλημα και δεν σας ξεπλένει τίποτα, όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Κι ούτε είναι ο ''στρατηγός άνεμος'', ούτε οι ''καιρικές συνθήκες'', ούτε οι ''κλιματικές αλλαγές''», σημείωσε αναδεικνύοντας μια σειρά αιτίες για αυτή την κατάσταση όπως την πενιχρή χρηματοδότηση για την δασοπροστασία, τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική, το θέμα των υποδομών, κ.α. «Η μαγική λέξη είναι πρόληψη», αλλά «δεν κάνετε τίποτα» για αυτό, υπογράμμισε. 

3 σχόλια:

  1. Ολα ειναι πολιτική,ακόμα κι οι φωτιές
    Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε τα 7.5 Δις συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και 2 Δις για τα Ραφαλ
    ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εχουν προτεραιότητα τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες(εντολές)κι οχι την πρόληψη,την υγεία,την παιδεία,το κοινωνικό κράτος
    Οι φωτιές θα σβήσουν,θ αναψουν αλλες,θα πεθαίνουμε χωρίς ΜΕΘ και την θέση της πρόληψης θα παίρνει μια αποζημίωση ιση με το 1/10 της περιουσιας που χάνεται καθε φορά(και αν)

    Η με το ΚΚΕ η με ολους τους αλλους

    Prodromidis Kyriakos Prod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δε βρισκεις δουλεια η δε σου αρεσει αυτη που εχεις....φυγε!
    Αν καιγεται το σπιτι σου...φυγε!
    Αν πλημμυριζει η γειτονια σου....φυγε!
    Αν διαμαρτυρεσαι κι αρχιζουν τα καπνογονα οι μπατσοι η τις μολοτωφ οι "γνωστοι-αγνωστοι"....φυγε!
    Αν σε κυνηγανε τα ταγματα εφοδου αν σε παρενοχλουν μεγαλοσχημονες κι ασχημονες εξουσιαστες.....φυγε!
    Ενα φευγιο να ειναι η ζωη σου μια τρεχαλα κυρΠαντελη που δε λεει να μετατραπει σε οργη σε αναστημα σε παλη!!

    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε, πως στις 5/11/21 οι πυροσβέστες έτρωγαν ξύλο και ένας από αυτούς έχασε το χέρι του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.
    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου