Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Καραντίνα τέλος για τους τουρίστες με κορωνοϊό – «Θυσία» στα κέρδη η υγεία!


Όλα για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τα κέρδη! Τεράστια ανησυχία προκαλεί η απόφαση του ΕΟΔΥ, σε μία περίοδο που παρατηρείται έξαρση της πανδημίας, να μην υποχρεούνται σε καραντίνα οι θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες, αλλά να υπάρχει «ισχυρή σύσταση»(!) προς αυτούς να φορούν μάσκα και να αυτοπεριορίζονται μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Εδώ υπάρχει μια αντίφαση, καθώς οι επισκέπτες-τουρίστες απαλλάσσονται από την υποχρέωση, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες του ίδιου του ΕΟΔΥ, όλος ο ελληνικός λαός υποχρεούνται σε απομόνωση επί πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα.

Τις …συστάσεις προς τους τουρίστες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση προς αυτούς να φοράνε τη μάσκα τους και να είναι σε αυτοπεριορισμό μέχρι να φύγουν για τη χώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, αν κάποιος επισκέπτης είναι θετικός στον Covid-19 μπορεί να κυκλοφορεί, εκτός κι αν ακολουθήσει τη σύσταση του ΕΟΔΥ. 

Μπορεί δηλαδή να κυκλοφορεί κανονικά και να διασπείρει τον ιό!!! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολλοστή φορά θυσιάζει την υγεία του λαού για να διασφαλίσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων…

 ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

2 σχόλια:

  1. Δ. Κουτσούμπας: "Δεν ντρέπεστε;"
    "✅Εδώ υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα και μην παριστάνετε τους ανήξερους. Εσείς λέγατε τον Ιούλιο του 2020 στους συνταξιούχους πως "δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές, να τρέχουν σε δικηγόρους για τα αναδρομικά, ότι χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής"!
    ✅Και έρχεται σήμερα το ΣτΕ το οποίο έκρινε ως άκυρες τις μειώσεις των συντάξεων και δικαιώνει μόνο όσους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη! Δεν ντρέπεστε;
    ✅Έχετε την πολιτική ευθύνη για την παραγραφή ουσιαστικά των αναδρομικών όσων συνταξιούχων -ύστερα από δικές σας προτροπές- δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια!
    ✅Γι’ αυτό σας λέμε καθαρά: Προχωρήστε τώρα σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποδοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους! Τίποτα άλλο, τίποτε λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό! Για ποιο σεβασμό, λοιπόν, μιλάτε προς την τρίτη ηλικία;
    ✅Όχι μόνο δεν καταργήσατε τον νόμο Κατρούγκαλου, αντίθετα τον ισχυροποιήσατε παραπέρα με τον νόμο Βρούτση!.
    ✅Τι σημαίνει αυτό;
    ✅Ότι παραμένουν σε ισχύ οι τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, δεν υπάρχει καμία στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, δεν υπάρχουν κατώτερα όρια, το κράτος εγγυάται μόνο ένα φιλοδώρημα -384 ευρώ το πολύ- στους απόμαχους της δουλειάς. Με τους "συντελεστές αναπλήρωσης" και τις "προσωπικές διαφορές" έχουμε συντάξεις πείνας και μικρές αυξήσεις, εάν και εφόσον...
    ✅Την ίδια στιγμή ιδιωτικοποιήσατε την επικουρική ασφάλιση. Όμως η μείωση της προσωπικής διαφοράς αποδεικνύει ότι δεν καταργήθηκε ο νόμος Κατρούγκουλου που πετσόκοβε τις συντάξεις.
    ✅Μια άλλη "κοινωνική παροχή", η περικοπή -όπως λέτε- από 60% στο 30% στις συντάξεις όσων συνεχίζουν να εργάζονται, μόνο που αυτό είναι κίνητρο παραμονής στην εργασία, ώστε να συνεχίσουν να καταβάλλονται εισφορές.
    ✅Αντί να ντρέπεστε που ένα τμήμα των συνταξιούχων συνεχίζει να δουλεύει και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία, γιατί η χαμηλή του σύνταξη δεν του επιτρέπει να ζήσει, μιλάτε για κοινωνική πολιτική!
    ✅Ντροπή πρέπει να νιώθετε και για το αίσχος των συντάξεων που εκκρεμεί η έκδοσή τους. Μιλάμε για περίπου 140.000 κύριες και παράλληλες συντάξεις, για περίπου 120.000 επικουρικές και περίπου 30.000 εφάπαξ. Ουσιαστικά μιλάμε για 140.000 οικογένειες χωρίς εισόδημα, που πρέπει να καλύψουν έξοδα για φάρμακα, για γιατρούς, που με την εργασία τους τα προηγούμενα χρόνια έχουν προπληρώσει τις συντάξεις τους και σήμερα δεν τις παίρνουν.
    ✅Κι όμως χωρίς τη συμβολή των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, τους οποίους η κυβέρνηση -διά στόματος Χατζηδάκη- καθυβρίζει πρωί - μεσημέρι - βράδυ, τίποτα απολύτως δεν θα είχε γίνει.
    ✅Δύο φορές έχετε εγκαινιάσει την ηλεκτρονική έκδοση με το "πάτημα ενός κουμπιού"! Και το πάτημα ήταν για να βάλετε, αντί για εργαζόμενους, μεγαλοδικηγορικά γραφεία στον ΕΦΚΑ. Συνειδητά απογυμνώσατε τις υπηρεσίες συντάξεων, για να γίνει πιο εύκολη η επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων.
    ✅Κι όμως αν γινόταν πλήρης εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΦΚΑ και προσλαμβανόταν προσωπικό επαρκές, ο χρόνος αναμονής έκδοσης των συντάξεων θα είχε εκμηδενιστεί. Και το ξέρετε αυτό πολύ καλά. Ο εμπαιγμός σας, όμως, συνεχίζεται.
    ✅Η μετατροπή της ασφάλισης σε χρηματιστηριακό προϊόν δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι ρίσκο και τζόγος. Τόσο οι παλιοί και περισσότερο οι νέοι ασφαλισμένοι θα δουν τον λεγόμενο ατομικό κουμπαρά τους μισοάδειο σίγουρα ή και τελείως άδειο, με βάση και τη διεθνή και την ελληνική εμπειρία.
    ✅Τα ποσοστά αναπλήρωσης με βάση τα έτη εργασίας προσθέτουν ψίχουλα στον ατομικό κουμπαρά και στις μελλοντικές συντάξεις των σημερινών νέων εργαζομένων. Ενώ το κράτος αποσύρεται πλήρως από την εγγύηση των συντάξεων."
    🔴Από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή (6/7/2022)
    Παναγιώτης Β ( μεχρι να έρθει ο κανονικός ο ορίτζιναλ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνταξιούχοι: Αναδρομικά για όλους σε δόσεις
    Μπορεί να λένε, πως "δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος", (βλέπετε δεν πρόκειται για φρεγάτες, F35 και "πράσινα κίνητρα"),
    ....αλλά το μετρήσανε καλά, έρχονται και εκλογές, που σημαίνει ότι υπάρχει πολιτική πίεση!
    Kαι η πολιτική πίεση εκφράστηκε από τον Μήτσο, και τσεκουράτη.
    Νάναι καλά κι ο Δήμος Κουμπούρης και οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, που κάθε τρείς και λίγο "κλείνανε το κέντρο" του πορφυρογέννητου εγγονού Μπακογιάννη!
    Περαστικά σε όσους πετάξανε λεφτά σε δικηγόρους ακούγοντας τις σειρήνες του μισοκακόμοιρου ραγιαδισμού ...."δώστε ό,τι προαιρείσθε"!
    Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!
    Υ.Γ. Ενα πουλάκι, μου είπε ότι οι καντηλανάφτες τρέχουν να προλάβουν την τελευταία στιγμή να μην γίνει οριζόντιο το μέτρο! Να υπάρξει μια "τιμωρία" σε όσους δεν κάναμε αγωγές!
    Αλλά τα νούμερα είναι απαγορευτικά. ΟΙ ψήφοι των ..."ανάγωγων"(!) είναι πολλαπλάσιοι των "αγωγίμων", κάπου 500 η1000 προς 1. Δε συμφέρει να δώσουμε κι άλλο χώρο στον Κουμπούρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου