Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ


«Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!».

 30 χρόνια τώρα οι αντιιμπεριαλιστικές κατασκηνώσεις της ΚΝΕ γράφουν τη δική τους ιστορία, κατακτώντας ξεχωριστή θέση στον αγώνα του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που πληθαίνουν σε όλη τη χώρα με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

 


Πανό του ΚΚΕ για βουνά ελεύθερα, ανοικτά στο λαό στην κορυφή του Ολύμπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρωτοβουλία που πήρε η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ



Η ομάδα των συντρόφων και των συντροφισσών σε μια συμβολική κίνηση ανάρτησαν δύο πανό στο Μύτικα και με θέα το Στεφάνι Ολύμπου με την σταθερή θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για βουνά ελεύθερα, ανοιχτά στο λαό μακριά από κάθε εμπορευματική δράση.


Μεγάλη η προσέλευση στον χώρο των αντιπροσωπειών των Κομμουνιστικών Νεολαιών

Συνεχής είναι η ροή του κόσμου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής κατασκήνωσης, όπου φιλοξενούνται οι διεθνείς αντιπροσωπείες των 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών που συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι συμμετέχοντες στην κατασκήνωση είναι η μαζική προσέλευσή τους γύρω από τα τραπεζάκια των αντιπροσωπειών, είτε κάνοντας μια ερώτηση για την κατάσταση στις χώρες τους, είτε αγοράζοντας κάποιο από τα υλικά τους. Ιστορικές αφίσες των Ισπανών συντρόφων, μπλούζες με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα από την Ιταλία και άλλα καλαίσθητα υλικά έγιναν ανάρπαστα. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Μετώπου Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας για την ακρίβεια στη χώρα τους που κεντρίζει τα βλέμματα, αντιφασιστικά υλικά άλλων οργανώσεων, και ανακοινώσεις για την κατάσταση στις χώρες τους.

Ιδιαίτερα ορισμένοι επισκέπτες κοντοστάθηκαν για να συζητήσουν με τους συντρόφους από τις Κομμουνιστικές Νεολαίες για τον εν εξελίξει πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Οι 8 Κομμουνιστικές Νεολαίες που παρευρίσκονται είναι οι εξής:

  • Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας

  • Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία

  • Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία

  • Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία

  • Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία

  • Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία

  • Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία

  • Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

  

Χαιρετισμός της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας

 Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ για ακόμα μία φορά. Πέρυσι, όταν αναδείξαμε το πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών των χωρών μας, οι εθνικιστές προσπάθησαν να μας επιτεθούν λέγοντας πως "Συνεργαζόμαστε με τον εχθρό". Αλλά το ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι πως, αφού οι φασίστες και των δύο χωρών αξιοποιούν την ίδια ρητορική για να μας επιτεθούν, σημαίνει πως επίσης συνεργάζονται. Συνεργάζονται στις πολεμοκάπηλες προσπάθειες, στη στήριξη στο ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, στο να αποτελούν εχθρούς της εργατικής τάξης και του λαού.

Αλλά για ακόμα μία φορά, βρισκόμαστε εδώ για να υψώσουμε τη σημαία ενός ειρηνικού, ελεύθερου και ισότιμου κόσμου.

Τον Μάη, διαδηλώσαμε ενάντια στο ΝΑΤΟ, μπροστά από τη μεγαλύτερη Αεροπορική Βάση της Μέσης Ανατολής. Όπως και οι σύντροφοι που βρίσκονται εδώ, φωνάξαμε τα ίδια συνθήματα: Κάτω το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός, έξω από τις χώρες μας οι στρατιώτες και τα όπλα σας. Συνεχίζουμε να λέμε αυτά τα συνθήματα και μαζί σας, σύντροφοι. Γνωρίζουμε πως ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο ή την τρέχουσα ένταση. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι εντάσεις είναι μόνο προς το συμφέρον των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους. Και πρέπει να αποκαλύψουμε αυτά τα ψέματα μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον για να δείξουμε στην εργατική τάξη των χωρών μας πως ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός. Για ακόμα μία φορά χαιρετίζουμε την ΚΝΕ και όλους τους φίλους της.

Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων

Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

                                               

 Χαιρετισμός των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών, Ισπανία

 Αγαπητοί σύντροφοι, εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας, θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε την ΚΝΕ για την πρόσκλησή της στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση. Με το σύνθημα "Με την κοινή πάλη των λαών - ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η ιστορία!", χιλιάδες νέοι από την Ελλάδα και δεκάδες από άλλες χώρες του κόσμου συναντιόμαστε αυτές τις μέρες στις Νηές, μία περιοχή γεμάτη συμβολισμούς για την αντιιμπεριαλιστική πάλη, λόγω της σημαντικής παρουσίας αμερικανικών στρατιωτικών υποδομών. Στρατιωτικές βάσεις που αυτήν την περίοδο λειτουργούν στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Φέτος, η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ πραγματοποιείται μέσα σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και ανησυχητικό κλίμα, σε διεθνές επίπεδο. Συμπληρώνοντας πάνω από τέσσερις μήνες ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία για τη συμμετοχή -σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- των διαφόρων χωρών στον πόλεμο, από τις οποίες προέρχονται οι οργανώσεις που είναι παρούσες σήμερα εδώ. Η συμμετοχή αυτή εκφράστηκε με αποστολή όπλων, οικονομικές κυρώσεις, διπλωματική απομόνωση και άλλα μέτρα, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας φέρνουν επικίνδυνα κοντά σε μία πολεμική σύγκρουση, σε ευρωπαϊκό ή ακόμα και σε διεθνές επίπεδο· και σε αυτές τις συγκρούσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εργατική τάξη είναι αυτή που θα πληρώσει τις τραγικές συνέπειες.

Στο σημερινό πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει όλες τις καπιταλιστικές χώρες, αυτές οι συγκρούσεις θα είναι ολοένα και πιο συχνές, αφού η μόνη πραγματική διέξοδος από την κρίση είναι η κατάκτηση νέων αγορών και γι’ αυτό, τα μονοπώλια των διάφορων ιμπεριαλιστικών χωρών, μπλοκ ή συμμαχιών θα συνεχίσουν να συγκρούονται μεταξύ τους σε μια σφοδρή μάχη. Αυτό αποδεικνύει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με το μπλοκ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τη μία πλευρά, και της καπιταλιστικής Ρωσίας από την άλλη, όπως επίσης, και η αναζωπύρωση πολυάριθμων συγκρούσεων που είχαν σταματήσει για δεκαετίες, σε διάφορες περιοχές (όπως είναι η περίπτωση της Δυτικής Σαχάρας, με την αντίστοιχη ευθύνη της ισπανικής κυβέρνησης ή ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ) ή ο ολοένα και μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ διάφορων ιμπεριαλιστικών χωρών για να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους σε πολλές χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Η τραγωδία των πολέμων καταδικάζει τους λαούς του κόσμου στην απόλυτη εξαθλίωση και κάνει την εργατική τάξη κρέας στα κανόνια τους, την ίδια στιγμή που υποκριτικά γίνεται προσπάθεια να την πείσει να στρατευτεί κάτω από εντελώς ξένα και αντίθετα με αυτήν συμφέροντα. Σε αυτό το σκηνικό, οι μεταναστευτικές ροές μετατρέπονται σε εξαιρετικούς μοχλούς πίεσης μεταξύ των κυβερνήσεων, για τις οποίες, οι τραγικοί θάνατοι που μας συγκλονίζουν καθημερινά είναι απλά παράπλευρες απώλειες.

Όλες αυτές οι εγκληματικές πολιτικές κάνουν επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσουμε τους χώρους διαλόγου και κομμουνιστικού συντονισμού, σε διεθνές επίπεδο. Γι’ αυτόν τον λόγο, χαιρετίζουμε τη διεξαγωγή αυτής της κατασκήνωσης, η οποία μας επιτρέπει αυτές τις μέρες να αναπτύξουμε στενούς δεσμούς με τις υπόλοιπες οργανώσεις νεολαίας μέσα από την ανταλλαγή ιστορικής πείρας και αναλύσεων για να προχωρήσουμε μαζί στον κοινό μας στόχο, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Η ιστορική πείρα των Κομμάτων μας και η διεθνής τους δράση μας δείχνει την ανάγκη να ενισχυθεί ιδεολογικοπολιτικά το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Η διεξαγωγή της Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην πάλη που δίνουμε οι διάφορες οργανώσεις όλους αυτούς τους μήνες. Μια αντιιμπεριαλιστική πάλη που έχει ενταθεί, ιδιαίτερα μετά από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία κι έχει ως στόχο να αναδείξει την ευθύνη των διάφορων ιμπεριαλιστικών μπλοκ που βρίσκονται σε σύγκρουση. Μια πάλη ενάντια στην παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στις χώρες μας, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ -την εγκληματική συμμαχία στην οποία συμμετέχουν πολλές από τις κυβερνήσεις μας- ενάντια στη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής στη Μαδρίτη με στόχο την όξυνση της επιθετικότητας, και ενάντια στην αποστολή όπλων, στρατευμάτων ή οποιασδήποτε μορφής πολεμικής συνεργασίας που έχει ως στόχο την εργατική τάξη των χωρών που συγκρούονται και των δικών μας χωρών αντίστοιχα. Εν ολίγοις, ως κομμουνιστές, μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, και, κατά συνέπεια, πολεμήσαμε εναντίον τους επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε έναν οργανωτικό ιστό στην πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με τον ίδιο τρόπο, οι Κομμουνιστικές Νεολαίες συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε τη σύλληψη των αδερφών Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, με την ψευδή κατηγορία της «κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας». Απέναντι στην πολιτική των διώξεων και της ποινικοποίησης των κομμουνιστών στην Ουκρανία, που, με αφορμή τον πόλεμο, έχει ενταθεί για να κλιμακωθούν τα κατασταλτικά μέτρα, θα βρουν τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη.

Σύντροφοι, κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές, ώστε η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση να είναι επιτυχημένη και να αποτελέσει βήμα για την οικοδόμηση μιας ανεξάρτητης δύναμης ικανής να ξεκινήσει την αντεπίθεση, ικανής να κυματίσει ξανά την κόκκινη σημαία ως σύμβολο της πάλης ενάντια στο σύστημά τους και της ελπίδας για μία νέα κοινωνία, όπου του κόσμου οι λαοί θα μπορούν πραγματικά να συνυπάρξουν ειρηνικά. Έναν νέο κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση. Η επανάσταση δεν είναι ουτοπία, δεν είναι κάτι που αναμένουμε παθητικά, είναι κάτι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από σήμερα, εδώ και τώρα και αν περιμένουμε την προετοιμασία της αύριο, θα είναι ήδη αργά. 

 ....

Live blog από το site του «Οδηγητή» για όσα συμβαίνουν στις Νηές Μαγνησίας!

Η ιστοσελίδα του «Οδηγητή», odigitis.gr, προσφέρει λύση σε όσους και όσες δεν καταφέρουν να βρεθούν στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ!

 Μεγάλο ενδιαφέρον στην συζήτηση με θέμα «Σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία: Τι μας διδάσκουν οι εξελίξεις; Οι θέσεις του ΚΚΕ» 

 «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!»

2 σχόλια:

  1. Πανό του ΚΚΕ για βουνά ελεύθερα, ανοικτά στο λαό στην κορυφή του Ολύμπου

    Βροντάει ο Όλυμπος...ακόμα.
    Η φωτογραφία της ημέρας...
    ....
    Παναγιώτης Β ( μεχρι να έρθει ο κανονικός ο ορίτζιναλ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετισμός της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας
    https://youtu.be/XgigRd9o37o

    Χαιρετισμός των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας
    https://youtu.be/QAQXm67cdGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου