Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της SBU και την γενική εισαγγελέα

 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Ιβάν Μπακάνοφ, και την γενική εισαγγελέα, επικαλούμενος «πολλές περιπτώσεις προδοσίας» στις τάξεις αυτών των υπηρεσιών.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, περισσότεροι από 60 πρώην υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών εργάζονται τώρα εναντίον της Ουκρανίας στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές. Πρόσθεσε πως συνολικά έχουν ανοίξει 651 υποθέσεις συνεργασίας και προδοσίας εναντίον αξιωματούχων επιβολής του νόμου.

Σε μήνυμά του μέσω βίντεο το βράδυ της Κυριακής, ο Ζελένσκι είπε ότι «μια τέτοια σειρά εγκλημάτων ενάντια στα θεμέλια της εθνικής ασφάλειας του κράτους... θέτει πολύ σοβαρά ερωτήματα στους αρμόδιους αρχηγούς (των δύο οργανώσεων)». «Κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις θα λάβει μια σωστή απάντηση», πρόσθεσε.

Η απόλυση του Μπακάνοφ, ακολουθεί τη σύλληψη ενός πρώην περιφερειακού επικεφαλής της SBU στην Κριμαία, του Όλεχ Κουλίνιτς, που είναι ύποπτος για προδοσία.

«Όλοι όσοι μαζί του ήταν μέρος μιας εγκληματικής ομάδας που εργάστηκε προς το συμφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα λογοδοτήσουν επίσης», είπε ο Ζελένσκι. «Πρόκειται για τη μεταφορά μυστικών πληροφοριών στον εχθρό και άλλα στοιχεία συνεργασίας με τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες».

(Πηγή: BBC, CNN)

1 σχόλιο:

  1. ...έβγαλε το φασιστόμετρο, τον μέτρησε και τον έκρινε , "ολίγον φασίστα", ανεπαρκή... και τον απέλυσε.
    "Ιβάν, δεν χωράνε, "δημοκράτες" σαν εσενα, στην κυβέρνηση μας" είπε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον πρώην επικεφαλή της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Ιβάν Μπακάνοφ.

    νομίζω πως δεν απέχει και πολύ από τον πραγματικό "διάλογο" που είχαν.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου