Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Πέθανε αυτός που πρόδωσε τις ελπίδες των λαών

 
Ενας Γενίτσαρος λιγότερος ....

 " Ο στόχος ολόκληρης της ζωής μου ήταν η εξολόθρευση του κομμουνισμού, αυτής της ανυπόφορης δικτατορίας κατά των ανθρώπων.

Η σύζυγός μου, που αναγνώρισε αυτήν την αναγκαιότητα, μάλιστα, πριν από μένα, με στήριξε με όλες τις δυνάμεις της σε αυτήν την προσπάθεια. Ακριβώς για να πετύχω αυτόν το σκοπό, χρησιμοποίησα τη θέση μου στο κόμμα και στη χώρα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η σύζυγός μου με ωθούσε να αναλάβω όλο και υψηλότερες θέσεις στη χώρα. Οταν γνωρίστηκα προσωπικά με τη Δύση, αντιλήφθηκα ότι δε θα έπρεπε να εγκαταλείψω το στόχο που είχα θέσει και ότι για να τον πετύχω έπρεπε να αντικαταστήσω ολόκληρη την ηγεσία του ΚΚΣΕ και της Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και τις ηγεσίες σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες. Το ιδανικό μου, εκείνη την εποχή, ήταν ο δρόμος των σοσιαλδημοκρατικών χωρών (…)

Κατάφερα να βρω συναγωνιστές για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Μεταξύ αυτών, μία εξέχουσα θέση κατέλαβαν ο Α. Ν. Γιάκοβλεφ και ο Ε. Α. Σεβαρντνάτζε, των οποίων η συνεισφορά στην κοινή υπόθεση είναι ανεκτίμητη.

Η οικουμένη θα φαντάζει πολύ καλύτερη χωρίς τον κομμουνισμό. Μετά το έτος 2000 θα ξεκινήσει μία εποχή της ειρήνης και της γενικής άνθησης (…).

(…) κατάφερα να θέσω τέλος στον κομμουνισμό στην Ευρώπη. Βέβαια, θα πρέπει να καταργηθεί και στην Ασία, γιατί αποτελεί το κύριο εμπόδιο στο δρόμο της ανθρωπότητας στην επίτευξη των ιδανικών της ειρήνης και της ομόνοιας (…).

Η πορεία των λαών προς μία πραγματική ειρήνη είναι μακριά και δύσκολη, θα στεφθεί, όμως, οπωσδήποτε με επιτυχία. Γι’ αυτόν το σκοπό θα πρέπει ολόκληρη η ανθρωπότητα να απελευθερωθεί από τον κομμουνισμό."

Ομιλία του το καλοκαίρι του 2000 στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, στην Τουρκία («Ρ» 8/10/2000)


Φόρο τιμής στον γενίτσαρο 

Για το λόγο αυτό παραθέτουμε τον παρακάτω επικήδειο:

Συνταγή για Pizza Hut

ΥλικA συνταγής

  • Για τη ζύμη –
  • γάλα – 1 και 1/3 της κούπας ελαφρά ζεστό
  • αλάτι – 1/2 κ.γ.
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 4 κούπες
  • ζάχαρη – 1 κ.σ.
  • ξηρή μαγιά – 1 φακελάκι (8γρ.)
  • ηλιέλαιο – 2 κ.σ. και λίγο για να αλείψουμε το ταψί
  • Για τη σάλτσα –
  • ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata) – 230γρ.
  • ρίγανη – 1 κ.γ.
  • ξερό βασιλικό – 1/2 κ.γ.
  • ξερό σκόρδο – 1/2 κ.γ.
  • 1 κουταλια του γλυκου μελι
  • αλάτι, πιπέρι –
  • Για την επικάλυψη –
  • μοτσαρέλα – 450γρ., τριμμένη
  • πεπερόνι ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας – 20 κομμάτια

    Οδηγίες
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Το αφήνουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το μελι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε συνέχεια με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη, ζυμώνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι, τόσο όσο να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ηλιέλαιο.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη έτσι ώστε να φτάσει στο μέγεθος του ταψιού μας.
  • Την βάζουμε στο ταψί, την αλείφουμε από πάνω με λίγο ηλιέλαιο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 1/2 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
  • Ρίχνουμε τη σως στη ζύμη μας, αφήνοντας τα πλάγια.
  • Πασπαλίζουμε με τα 2/3 της μοτσαρέλας που έχουμε, συνεχίζουμε με το πεπερόνι και τελιώνουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη στα πλάγια και σερβίρουμε ζεστή.

Η  συνταγή για Pizza Hut από Σ Φ


 
Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της αντεπανάστασης και νεκροθάφτη της Σοβιετικής Ένωσης προκαλεί αυθόρμητες αντιδράσεις χαράς σε πολλούς κομμουνιστές και άλλους λαϊκούς ανθρώπους…

Ένα σκουπίδι λιγότερο, δεν θα λείψει σε κανένα.

...σε κανένα;



11 σχόλια:

  1. Για τον Γκορμπατσόφ του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
    https://www.imerodromos.gr/gia-ton-gkormpatsof/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρά, γιατί;
    Γιατί πέθανε ατιμώρητος;
    Λιντσάρισμα χωρίς δίκη, στην Κόκκινη Πλατεία, του άξιζε!

    -------------------------------------------------
    Οταν έγινα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, έγραψα ένα δοκίμιο με τίτλο: «Ο Στάλιν, η δόξα μας στον πόλεμο, ο Στάλιν μας εμπνέει, εμάς την νεολαία». Σήμερα υποστηρίζω εκείνους που αγωνίζονται κατά της λατρείας του Στάλιν.
    Πως, άραγε, μπορεί να προστατευτεί το Κόμμα από τα γλοιώδη ασπόνδυλα;!
    Oι παληοί ληστές είχαν κάποιους αποκρουστικούς, αλλά γι αυτούς αποτελεσματικούς, τρόπους: Οποιος προσχωρούσε στο μπουλούκι από αντίπαλο μπουλούκι, έπρεπε να φέρει μαζί του το κεφάλι είτε του πρώην αρχηγού του είτε ενός πρωτοπαλλήκαρου.
    Δεν ξέρω, όμως, αν τέτοιοι τρόποι είναι αποτελεσματικοί για τα γλοιώδη ασπόνδυλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ερώτημα ειναι ποιοι θα τον Λιντσάρισαν στην σημερινή Ρωσία

      Διαγραφή
  3. Όσο οι αριστεροί του τΣΥΡΙΖΑ και του Μεσάνυχτα27...ΜΕΡΑ25 θέλαμε να πούμε, θρηνούν τον Γκόρμπι τους, όπου η μόνη κληρονομιά που άφησε είναι φτώχεια, πείνα, εμπόριο λευκής σαρκός κτλ, οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Και όπως είπε η καπετάνισσα..."ε, δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας, πως να το κάνουμε τώρα".
    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εναποθέτουμε πλέον τις ελπίδες μας στη Roma Pizza
    Leon Trotskopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέσα μου βαθειά θα ήθελα να υπάρχει κόλαση και παράδεισος να δω τα μούτρα του γκορμπι την στιγμή που θα ερχόταν τετ α τετ με τον Λένιν Στάλιν
    Μίλτος Τερερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι όμως, η διαφήμιση της pizza hut με τον γνωστό πιτσαδόρο, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το αλφαβητάρι του οπορτουνισμού.
    Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα βλέπουμε τα ανταλλάγματα που ζητά η εφήμερη «ευημερία» του καπιταλισμού, η έλλειψη των οποίων διαβρώνει αμέσως την κοινωνική συνοχή και το σύστημα καταρρέει.
    Ειδικά σε εποχές που θεωρούνταν τόσο δεδομένα, δεν μπορούσε να διανοηθεί κάποιος πόσο ακριβό θα ήταν ένα τέτοιο τίμημα, αφού το να στοχαστείς πως θα είναι μια διαφορετική κατάσταση ενώ δεν την έχεις ζήσει στο πετσί σου είναι η πιο μεγάλη παγίδα που μορείς να πέσεις μέσα.
    Έτσι, με εξαίρεση την γιαγιά στην αρχή και το τέλος του βίντεο, όπου προφητικά αλλά και άθελα σκηνοθετικά διαδραματίζει τον ουδέτερο παρατηρητή, βλέπουμε το προοίμιο μιας τραγωδίας που θα εξελιχθεί στο μέλλον με τον χειρότερο τρόπο.
    Leonidas Plakoutsis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Γκόρμπι προδότη, είσαι ανεπιθύμητος για τους Έλληνες εργάτες".
    https://www.facebook.com/groups/1043995759040355/posts/5215667578539798/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν αδρανεί το προλεταριάτο και σε πρώτη φαση λογω του Β¨ΠΠ μπαινει σε παυση η λειτουργια των Σοβιετ ,στην συνεχεια ερχεται η αδρανοποιηση του Κεντρικου Σχεδιασμου και των κανονων της σοσιαλιστικης οικονομιας .Οταν εχεις χασει εκατομμυρια παλιων ψημμενων στην ταξικη παλη Μπολσεβικων στον πολεμο ειναι αναγκαστικη συνεχεια η ανοδος των οπορτουνιστικων στοιχειων και φτανεις στην αποΣταλινοποιηση και στο αισχρο 20ο Συνεδριο .Μετα ηταν φυσικο να φτασουμε στην παλινορθωση και τον Γκορμπατσωφ .
    Ο οποιος με συνθημα την "βελτιωση" των Σοσιαλιστικων Κανονων (Γκλαζνοστ) καταφερε να αποκοιμησει τους Σοβιετικους και να κανει την τελικη και φονικη επιθεση στο Σοσιαλιστικο Σωμα .Ολα εχουν Ιστορικη εξηγηση αρκει να ξεκινας απο την αρχη τη σκεψη σου.
    laikhexousia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λές, Λεωνίδα!
      Η Νίκη στον "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο" ήταν μια πύρρεια νίκη για το Σοβιετικό Προλεταριάτο και το παγκόσμιο κομμ. κίνημα. Ηταν βαρύ το χτύπημα, και δυστυχώς υποτιμήθηκε η πολιτική του διάσταση ενώ μάλλον υπερτιμήθηκε σκόπιμα η οικονομική. Θυμάμαι παληά οι σύντροφοι τόνιζαν ότι "ο Β'ΠΠ μας πήγε 10 πεντάχρονα πλάνα πίσω", αλλά νύξη δεν έκαναν για την πολιτική οπισθοδρόμηση που προκάλεσε. Οι αναγκαίοι συμβιβασμοί με εκκλησία και "αντιφρονούντες" για να κινητοποιηθεί το μέγιστο των "πατριωτικών" δυνάμεων, η αναπόφευκτη (σε κάποιο βαθμό...) υποβάθμιση της ταξικής πάλης, δημιούργησαν δεδομένα, που μετά την μεγάλη Νίκη χρειάζονταν μιαν νέα Επανάσταση για να ανατραπούν και να επανακτηθούν οι παλιές μ/λ θέσεις. Κάτι πήγε να πει ο Μαλένκωφ στην εισήγηση για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ το '52(;- δεν θυμάμαι ακριβώς), αλλά οι αναθεωρητές είχαν πια πιάσει τα πόστα μέσα στο Κόμμα και έπνιξαν εν τη γενέσει της την αναγκαία κίνηση επαναστατικής ανανέωσης. Μετά, άρχισαν κατά μυστηριώδη τρόπο να φεύγουν από τη ζωή όλοι οι σκληροτράχηλοι κομμουνιστές ηγέτες, Γκότβαλντ, Μπιερούτ, Τσερβένκωφ, αρχίζοντας βέβαια από τον Στάλιν, τόσο στην ΕΣΣΔ αλλά και στις νεόκοπες τότε "Λαϊκές Δημοκρατίες". Τότε χάθηκε το παιχνίδι ...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου